Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΝΙΚΑΙΑΣ
Θέλουμε τη νεολαία όρθια, να παλεύει για τη ζωή που της αξίζει

Δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Παναγιώτη Κατηφέ για τη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή γύρω από το Νοσοκομείο Νίκαιας

Εκρηκτική κατάσταση διαμορφώνεται στην περιοχή γύρω από το Νοσοκομείο Νίκαιας, η οποία έχει μετατραπεί σε εστία διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.

Για την κατάσταση αυτή, σε μια γειτονιά όπου βρίσκονται το 6ο Γυμνάσιο, το 4ο Λύκειο, η μεγαλύτερη παιδική χαρά της πόλης και οι εργατικές πολυκατοικίες, ο Παναγιώτης Κατηφές, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δήλωσε:

«Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων, διαδοχικά από ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, που είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα ναρκωτικά. Είναι η πολιτική που υποχρηματοδοτεί και αφήνει χωρίς προσωπικό προγράμματα απεξάρτησης, όπως το ΚΕΘΕΑ και το "18 Ανω", και υποστελεχώνει τα Κέντρα Πρόληψης.

Είναι η ίδια πολιτική που αφήνει όλους τους δήμους του Πειραιά χωρίς Κέντρο Πρόληψης, που ενώ έχει αποφασιστεί από το 2015 η λειτουργία του και έχει επιχορηγηθεί με 200.000 ευρώ, ακόμα δεν έχει λειτουργήσει. Ζήτημα για το οποίο έχουν ευθύνη η Περιφέρεια και η σημερινή δημοτική αρχή Νίκαιας - Ρέντης, που συμμετέχει στο ΔΣ, και παρά τις συνεχείς Ερωτήσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" δεν έχουμε πάρει ουσιαστικές απαντήσεις για τη μη λειτουργία του εδώ και δύο χρόνια.

Αυτή η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη και ήδη εδώ και 7 χρόνια το έχει επισημάνει η "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, όταν φορείς και μαθητές διαμαρτύρονταν για τη μεταφορά του προγράμματος υποκατάστασης με μεθαδόνη και βουπρενορφίνη στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Απέναντί μας δεν είναι οι εξαρτημένοι αλλά η πολιτική που τους έχει φέρει στη χρήση, τα αδιέξοδα που γεννά ο σημερινός χαρακτήρας της κοινωνίας, όπως η ανεργία, η φτώχεια, η εμπορευματοποίηση της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, που σπρώχνει χιλιάδες νέους στο περιθώριο της ζωής.

Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" διεκδικούμε μία αντιναρκωτική πολιτική που θα πατά στο τρίπτυχο Πρόληψη - Θεραπεία - Κοινωνική Επανένταξη. Είμαστε αντίθετοι με τη γενίκευση του θεραπευτικού μοντέλου με τα υποκατάστατα ηρωίνης το οποίο επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι αναποτελεσματική γιατί απευθύνεται μόνο σε ηρωινομανείς, όταν το 85% των Ελλήνων χρηστών σήμερα κάνουν χρήση πάνω από τρεις ουσίες παράλληλα. Είμαστε αντίθετοι με τη χρήση αυτών των προγραμμάτων στα δημόσια νοσοκομεία. Το μόνο που πέτυχαν ήταν να σπάσουν πιάτσες από το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά και να τις μεταφέρουν περιφερειακά και γύρω από τα νοσοκομεία σχεδόν όλης της Αττικής. Σήμερα τα προγράμματα με υποκατάστατα ηρωίνης του ΟΚΑΝΑ στα δημόσια νοσοκομεία έχουν αποτελεσματικότητα 10% για τους χρήστες ηρωίνης και μόνο για μία ουσία, ενώ παράλληλα τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ και του "18 Ανω" έχουν αποτελεσματικότητα περίπου 70% για όλες τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Αυτή η πολιτική είναι η ίδια που από τη μία υποβαθμίζει την πρόληψη και τη θεραπεία και από την άλλη προωθεί την αθώωση των ναρκωτικών, γιατί θέλουν τη νέα γενιά στο περιθώριο της ζωής και των αγώνων. Για τη "Λαϊκή Συσπείρωση" αυτό το ζήτημα, δηλαδή της ζωής και των αναγκών των νέων ανθρώπων, είναι ζήτημα μάχης και πρώτης γραμμής.

Παλεύουμε για λειτουργία Κέντρου Πρόληψης στην πόλη μας το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Παλεύουμε για δωρεάν πρόσβαση στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό για κάθε νέο της πόλης, στα προγράμματα του δήμου. Παλεύουμε για χώρους Αθλητισμού και Πολιτισμού στην πόλη τα οποία θα ενισχύουν την ολοκλήρωση της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων. Παλεύουμε για μέτρα ενάντια στη σχολική διαρροή και για υποδομές Εκπαίδευσης στην πόλη με σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις.

Θέλουμε τη νεολαία όρθια και με καθαρή συνείδηση, για να μπορεί να παλέψει για τη ζωή που δικαιούται και της αξίζει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η πολιτική τους σκοτώνει (29/10/2016)
«Λαγοί» της ευρωενωσιακής πολιτικής για τα ναρκωτικά (10/6/2016)
Πλούσια δράση ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο (31/1/2012)
Αντίσταση, κοινή δράση και αλληλεγγύη (23/6/2011)
Αποποινικοποίηση ή νομιμοποίηση των αιτιών του προβλήματος; (10/6/2001)
Προεκλογικές... δόσεις (28/3/2000)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org