Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απολογία Τσουκάτου για τη «Ζήμενς»

Οργισμένος κυρίως με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι τον έκανε «αποδιοπομπαίο τράγο», εμφανίστηκε χτες στην απολογία του, για την υπόθεση της «Ζήμενς», ο Θόδωρος Τσουκάτος, άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Υπενθυμίζεται ότι κατηγορείται για την υπόθεση της χρηματοδότησης με 1 εκατ. μάρκα (420.000 ευρώ) από τη «Ζήμενς», το 1999. Στην απολογία του ξεκαθάρισε - πιστοποιήθηκε ενόρκως και από τους ταμίες του ΠΑΣΟΚ - πως τα χρήματα κατέληξαν στο κόμμα στο πλαίσιο «των δημοσίων και καλών σχέσεων που έκανε η εταιρεία με το τότε κυβερνών κόμμα».

Κατέθεσε ότι εξαρχής ενημέρωσε, όταν προέκυψε το θέμα, τους Σημίτη - Παπανδρέου, για την πρόθεσή του να πει την αλήθεια, θυμίζοντας ότι ο Παπακωνσταντίνου (τότε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ) έλεγε κάθε μέρα πως τα χρήματα δεν πήγαν στα ταμεία του κόμματος. Οπως είπε, δεν ήθελαν να πάρουν πολιτικό κόστος καθώς πήγαιναν τότε σε εκλογές.

Ο Θ. Τσουκάτος, που κατηγορείται ότι πήρε το συγκεκριμένο ποσό και δωροδόκησε άγνωστους υπαλλήλους του ΟΤΕ ώστε να πάρει η «Ζήμενς» την περίφημη σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, είπε επίσης πως ένα από τα μεγάλα λάθη του ήταν πως εξαρχής δεν πολέμησε όπως έπρεπε την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων από εταιρείες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ