Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο «αντίο» χτες στον σ. Θανάση Διάκο

Το τελευταίο «αντίο» είπαν συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι στον σ. Θανάση Διάκο, που κηδεύτηκε χτες στην Καβάλα.

«Ηταν μέλος του Κόμματος που τίμησε έως τη στερνή του ώρα την ιδιότητα αυτή», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ και τονίζει: «Σεμνός αγωνιστής, με απαράμιλλη υπομονή και αντοχή στις δυσκολίες, πίστη στα υψηλότερα ιδανικά που πρεσβεύει το Κόμμα μας, αταλάντευτος και αλύγιστος απέναντι σε όσους βάζουν στο στόχαστρο το ΚΚΕ, ήταν από εκείνους που κράτησαν ψηλά την κόκκινη σημαία στις δύσκολες ώρες της κρίσης του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος την περίοδο 1989 - 1991 αλλά και τα επόμενα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν μετά και την κρίση στο Κόμμα μας.

Με διαρκή αγωνία για το πώς πάνε τα πράγματα, για την ανασύνταξη του κινήματος, την πορεία του ίδιου του Κόμματος, πρωτοστάτησε σε δύσκολες εποχές για να κρατηθεί ζωντανή η φλόγα του αγώνα, ιδιαίτερα στο αγροτικό κίνημα. Ο σύντροφος Θανάσης Διάκος για αρκετά χρόνια, τις δεκαετίες του 1980 και 1990, υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος της ΝΕ Καβάλας. Πάλευε πάντοτε με αυταπάρνηση όποιο καθήκον του ανέθετε το Κόμμα. Τον διέκρινε η αγάπη για τον μεροκαματιάρη, τον φτωχό αγρότη, τον επαγγελματία.

Στην περίπτωση του συντρόφου Θανάση δεν ισχύει μόνο το "τα στερνά τιμούν τα πρώτα" αλλά όλη του η ζωή, η στάση και οι αρχές του τίμησαν το ίδιο το Κόμμα. Σύντροφε Θανάση, οι σύντροφοί σου θα σε θυμόμαστε για πάντα, θα είσαι στη σκέψη μας στους αγώνες που θα έρθουν. Στις πιο δύσκολες στιγμές στο δικό σου παράδειγμα θα καταφεύγουμε γιατί με τη ζωή και τη δράση σου συγκαταλέγεσαι κι εσύ ανάμεσα στα αγκωνάρια που μας άφησε παρακαταθήκη το Κόμμα μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ