Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΡΕΤΡΙΑ
Η απόφαση που θα κάνει τη διαφορά η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Ερέτριας - Αμαρύνθου του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Ερέτρια. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς, και χαιρέτισε η υποψήφια δήμαρχος Ερέτριας, Ασημίνα Καραμπέτσου.

Στην ομιλία του ο Κώστας Μπασδέκης χαιρέτισε όλους όσοι το διάστημα αυτό συναντιούνται με το ΚΚΕ, κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα συστράτευσης και ένταξης στη μάχη. Κάλεσε όσους ακόμη διστάζουν και προβληματίζονται, να πάρουν τις αποφάσεις τους και να σταθούν δίπλα στο ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ακόμη και αν δεν συμφωνούν σε όλα.

Σημείωσε πως η μάχη των ευρωεκλογών και των τοπικών εκλογών θα έχει από τα πράγματα γενικευμένο πολιτικό χαρακτήρα, ενώ φέρνοντας μια σειρά από παραδείγματα τόνισε: «Ολα αυτά τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή των λαϊκών ανθρώπων θα είναι στο επίκεντρο όλων των εκλογικών μαχών. Για όλα αυτά χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ:

-- Για να μεγαλώσουν τα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί η όποια κυβέρνηση.

-- Για να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης και διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών.

-- Για να νιώσουν πραγματικά αδύναμοι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική. Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

-- Για να απομονωθούν οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής που χρησιμοποιούνται ως εμπροσθοφυλακή για το χτύπημα του εργατικού κινήματος.

-- Για να δυναμώσει η ελπίδα, για να υπάρξει πραγματική "καθαρή διέξοδος" και σίγουρη προοπτική για το λαό, ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.

Με το ΚΚΕ γιατί έχει πρόγραμμα και σχέδιο για μια οργάνωση της οικονομίας και της εξουσίας που μπορεί να εξασφαλίσει τη λαϊκή ευημερία».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στον κάλπικο διαχωρισμό ανάμεσα στα «τοπικά» και τα γενικά προβλήματα του λαού και της χώρας, υπογραμμίζοντας: «Στην ΕΕ σχεδιάζονται ενιαία τα αντιλαϊκά μέτρα προς το συμφέρον του κεφαλαίου και υλοποιούνται από την κεντρική και τοπική διοίκηση, με ευθύνη όλων των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων».

Εφερε ως παραδείγματα το πώς «στα χνάρια των Οδηγιών της ΕΕ για την Ενέργεια, η Περιφέρεια αδειοδοτεί αφειδώς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών κ.λπ., χωρίς να λέει κουβέντα για τα σπίτια που παραμένουν χωρίς ρεύμα, το ότι έχει γίνει είδος πολυτελείας», την απαράδεκτη κατάσταση στο οδικό δίκτυο στην Εύβοια, την ώρα που «ο κ. Μπακογιάννης παρουσιάζει τη Στερεά πρώτη στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ», τις άθλιες εργασιακές συνθήκες στον κλάδο του Τουρισμού την ώρα που η Περιφέρεια υπερηφανεύεται για την προώθησή του στην περιοχή, τις ευθύνες της Περιφέρειας για τη δακοκτονία που δεν διεκπεραιώνεται με το σωστό επιστημονικό και ορθολογικό τρόπο αλλά αντίθετα εκπονείται πλημμελώς, την πλάτη που βάζει στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων των ιχθυοκαλλιεργειών, την ίδια ώρα που προωθεί την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμβάλλοντας στην καταστροφή των μικρών και μεσαίων αλιέων, τη δραματική κατάσταση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και των Κέντρων Υγείας της περιοχής, τις τραγικές ελλείψεις στην αντισεισμική θωράκιση, στην αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία, όπως δραματικά αποδείχτηκε με τις πρόσφατες πλημμύρες στη Φθιώτιδα και την Εύβοια.

«Στον αντίποδα της αντιλαϊκής πολιτικής βρέθηκαν και βρίσκονται το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση"», σημείωσε ο Κ. Μπασδέκης, καλώντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα «να ξεπεράσουν τις παγίδες των ψεύτικων προσδοκιών και της αναμονής, να αχρηστεύσουν την παγίδα του μικρότερου κακού που γίνεται συνεχώς και πιο μεγάλο κάθε φορά. Να πάρουν την απόφαση που θα κάνει τη διαφορά, να μπουν στον αγώνα και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για να ισχυροποιηθεί παντού, στις βουλευτικές, στις ευρωεκλογές, στις τοπικές εκλογές, στα σωματεία, στο μαζικό κίνημα».

Κριτήριο να γίνει η κάλυψη των λαϊκών αναγκών

Στο χαιρετισμό της η υποψήφια δήμαρχος Ερέτριας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Ασημίνα Καραμπέτσου, συμπλήρωσε ότι κριτήριο για κάθε κάλπη χρειάζεται να είναι η κάλυψη των σύγχρονων αναγκών.

Κάλεσε να βγουν συμπεράσματα και μπροστά στη συζήτηση που έχει φουντώσει περί «ικανών», «ανεξάρτητων» και «νέων» προσώπων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «οι δήθεν ανεξάρτητοι και υπερκομματικοί είναι όλοι εξαρτημένοι και πολιτικά ταγμένοι. Στο κρίσιμο δίλημμα, ανάπτυξη για τα κέρδη των ομίλων, για τους λίγους ή ανάπτυξη για τους πολλούς, για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών, παίρνουν θέση: Για τους ομίλους, για τους λίγους».

Φέρνοντας μια σειρά από παραδείγματα από την περιοχή και τη στάση της δημοτικής αρχής, όπως π.χ. την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, την ώρα που ο λαός της περιοχής βυθίζεται στην ενεργειακή φτώχεια, την απόρριψη των προτάσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για μείωση των δημοτικών τελών και των χρεών στα λαϊκά νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη, τη συνειδητή ανυπαρξία σχεδίου για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών με ευθύνη του κράτους και συνυπεύθυνη τη δημοτική αρχή, υπογράμμισε πως «μπροστά σ' αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχει ανεξάρτητος συνδυασμός! `Η παλεύει μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για να διεκδικήσει σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής ή αποδέχεται αυτήν την κατάσταση μοιρολατρικά και διαχειρίζεται ό,τι περισσεύει από τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, διαχειρίζεται τη φτώχεια, ρίχνοντας νερό στο μύλο της εκμετάλλευσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ