Πέμπτη 13 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Στην πλατεία Αγ. Παρασκευής η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Θα γίνει στις 10.30 π.μ. Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου

Μαζική ήταν και χτες η παρουσία των ταξικών δυνάμεων στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ
Μαζική ήταν και χτες η παρουσία των ταξικών δυνάμεων στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ
Με το σύνθημα «Αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή», το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί όλους τους εργαζόμενους της χώρας να πάρουν μαζικά μέρος σήμερα Πέμπτη, στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που αποφασίστηκε χτες από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία η κυβέρνηση κλείνει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ανοίγοντας το δρόμο για λουκέτα - εξπρές σε εκατοντάδες Οργανισμούς του Δημοσίου.

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει στην πλατεία Αγ. Παρασκευής, στις 10.30 το πρωί. Στη Θεσσαλονίκη, επίσης στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στην ανακοίνωση για τη σημερινή απεργία, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που με τις μεθόδους και τις πρακτικές του δόγματος του "νόμου και της τάξης" αποφάσισε να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους σε αυτήν, όπως ετοιμάζεται να κάνει με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και με άλλους δημοσίους οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Οταν οι ανάγκες των πολυεθνικών και της μεγαλοεργοδοσίας επιτάσσουν, τα αστικά κόμματα δε διστάζουν να αποβάλουν τον όποιο μανδύα κοινοβουλευτικής διαδικασίας και δημοκρατικοφάνειας και να αποκαλυφθεί αυτό που πραγματικά είναι η αστική δημοκρατία: Δικτατορία των πολυεθνικών, με κοινοβουλευτικό μανδύα. Υπέρτατος νόμος και αρχή τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπούν. Αυτά του μεγάλου κεφαλαίου και της αστικής τάξης.

Η απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και των άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών. Η απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ο νόμος υπέρ των τραπεζών που ψηφίστηκε για τη ρύθμιση των χρεών. Η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων που χειροτερεύει. Ο νόμος για την πάρα πέρα απελευθέρωση των απολύσεων που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση και άλλα ακόμα αντιλαϊκά μέτρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει, δείχνουν ότι η επίθεση του κεφαλαίου, της τρόικας και της κυβέρνησης κλιμακώνεται και η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηριχτεί στα νεκροταφεία των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί:

  • Τα συνδικάτα να δώσουν αποφασιστικά την μάχη οργάνωσης της απεργίας.
  • Τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Τώρα όσο ποτέ άλλοτε το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ανασυνταχθεί και να αντιπαραθέσει στην επίθεση διαρκείας του κεφαλαίου αγώνες μαζικούς με συνέχεια και προοπτική που θα ξεκινούν από τους τόπους δουλειάς και θα αγκαλιάζουν όλους τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org