Πέμπτη 13 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕ ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
Μαζικές συγκεντρώσεις και χτες

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο, στην Αθήνα

Eurokinissi

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο, στην Αθήνα
Με απεργιακή συγκέντρωση διαρκείας, στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους από δεκάδες κλάδους, συνδικάτα, Ομοσπονδίες, μαζικούς φορείς, φοιτητές και σπουδαστές, συνταξιούχους και γυναίκες, διαδήλωσαν και χτες ενάντια στο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. Μαζικό «παρών» έδωσαν ξανά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε το μεσημέρι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ συνεχή παρουσία στη συγκέντρωση είχαν στελέχη και βουλευτές του ΚΚΕ.

Γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε πως ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ζήτησε από τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν το κτίριο, αλλιώς θα θεωρηθούν καταληψίες και θα επέμβει η Αστυνομία. Καταγγέλθηκε ακόμα ότι αστυνομικοί παρεμπόδιζαν εργαζόμενους να μπουν και να βγουν από το κτίριο της διασταύρωσης Κατεχάκη και Μεσογείων.

Από τις 7 το πρωί της Τετάρτης, συγκροτημένα και μαζικά, έκαναν την εμφάνισή τους και νέες δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Τις επόμενες ώρες συνεχίστηκε η προσέλευση συνδικάτων, συνδικαλιστών και εργαζομένων άλλων κλάδων. Παραβρέθηκαν, επίσης, καλλιτέχνες, βουλευτές κομμάτων και εκπρόσωποι μαζικών φορέων. Παρά τη βροχή που ξεκίνησε από το μεσημέρι και συνεχίστηκε με διακοπές μέχρι το βράδυ, ο κόσμος παρέμεινε στο Ραδιομέγαρο, με τους τραγουδιστές που βρέθηκαν στη συγκέντρωση να εναλλάσσονται στα μικρόφωνα.

Στη Θεσσαλονίκη

Με μαζική προσυγκέντρωση, οι ταξικές δυνάμεις κατευθύνθηκαν χτες το απόγευμα έξω από τα γραφεία της ΕΤ 3 στη Θεσσαλονίκη
Με μαζική προσυγκέντρωση, οι ταξικές δυνάμεις κατευθύνθηκαν χτες το απόγευμα έξω από τα γραφεία της ΕΤ 3 στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη, χτες το πρωί, η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ συνοδεία εισαγγελέα στην κεραία της ΕΡΤ στο Χορτιάτη. Αφού απομάκρυναν τους εργαζόμενους που περιφρουρούσαν την κεραία, διέκοψαν την εκπομπή σήματος που είχαν αποκαταστήσει λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης οι τεχνικοί της ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 περιφρουρούν τις εγκαταστάσεις των γραφείων και των στούντιο τηλεόρασης και ραδιοφώνου, με τη στήριξη εργαζομένων άλλων κλάδων.

Η φωνή των εργαζομένων της ΕΡΤ 3 μεταδιδόταν και με τη βοήθεια ενημερωτικών site του διαδικτύου, αλλά και της δημοτικής συχνότητας.

Μετά την ολονύχτια κινητοποίηση έξω από τις εγκαταστάσεις της τηλεόρασης τη ΕΡΤ3, χτες από τις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε νέα μεγάλη συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν μαζικά και τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Εξω από το κτίριο της ΕΡΤ 3 έφτασαν με πορεία και οι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, που νωρίτερα συμμετείχαν στην κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ στον ΟΑΕΕ.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ξανά μεγάλη συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού, παρά τη βροχή. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, έφτασαν στο χώρο με μαζική προσυγκέντρωση και πορεία που ξεκίνησε από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Σε άλλες πόλεις

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις, με συμμετοχή των ταξικών δυνάμεων, έγιναν χτες το απόγευμα και σε άλλες πόλεις, όπως η Καβάλα και η Κοζάνη. Στην Κομοτηνή, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΑ, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία. Σήμερα, μετά την απεργιακή συγκέντρωση, προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Στην Καβάλα, χτες το απόγευμα, η πορεία αλληλεγγύης ξεκίνησε από το κτίριο της ΕΡΑ στην Παναγούδα και κατέληξε στην Πλατεία Καπνεργάτη. Συγκεντρώσεις έγιναν, επίσης, στην Πάτρα, στην Τρίπολη, στη Σάμο, στη Λέσβο, στη Ζάκυνθο, στη Χίο και τη Ρόδο, στα Γιάννενα, στο Βόλο, στην Καβάλα, στην Κέρκυρα και αλλού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ