Πέμπτη 13 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ
Βρίσκεται σε οριακή κατάσταση

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο
Ο «συναγερμός» που σημαίνει το ΚΚΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση, μέρος της οποίας είναι η Υγεία, Πρόνοια, η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, «ήχησε» και στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ», με μαζική συγκέντρωση που διοργανώθηκε από την Κομματική Οργάνωση Εργαζομένων Μεταξά του ΚΚΕ. Ομιλητής ήταν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Το νοσοκομείο από το συνεχή περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Τεράστιες είναι οι ελλείψεις και συνεχώς αυξάνονται, σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, με αποτέλεσμα, ανάμεσα σε άλλα τραγικά, την αύξηση του χρόνου αναμονής και έναρξη της θεραπείας μετά από 2 με 3 μήνες με ό,τι σημαίνει αυτό για τη ζωή των καρκινοπαθών. Ενώ, όπως ανέφερε «ανοίγοντας» τη συγκέντρωση η Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Μαρία Ταναϊνη, σε τρεις μέρες από σήμερα, δηλαδή το ερχόμενο Σάββατο, επειδή μειώθηκε το κονδύλι για την καθαριότητα, «30 συνάδελφοι θα χάσουν τη δουλειά τους και η καθαριότητα στο νοσοκομείο θα είναι επικίνδυνα ελλιπής»!

Ο Γιάννης Πρωτούλης, ανάφερε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «Η δική μας εκστρατεία για το χώρο της Υγείας, στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας είναι για να συμβάλουμε με τις θέσεις, την πείρα μας από την οργάνωση των αγώνων, τη γνώση μας, την εμπιστοσύνη μας στο λαό που υποφέρει, για να σηκωθεί αγώνας σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε γειτονιά από τα συνδικάτα και τους άλλους φορείς του εργαζόμενου λαού. Αγώνας προσανατολισμένος, οργανωμένος σε ταξική βάση για τα συμφέροντα των εργαζομένων και μόνο και όχι για τα συμφέροντα μιας δράκας παράσιτων που ζουν από τον ιδρώτα όλων των υπολοίπων». Οπως επισήμανε: «Εδώ έχουμε μπροστά μας πια την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως τη γνώρισαν ολόκληρες γενιές της χώρας μας, ως βασικό στόχο μιας γενικότερης επίθεσης, για να γίνουν οι εργάτες πολύ πιο φτηνοί και για να οικονομήσουν οι έμποροι του πόνου και της αρρώστιας, οι καπιταλιστές που κάνουν μπίζνες με την υγεία του κόσμου».

Τα όσα συμβαίνουν με την Κοινωνική Ασφάλιση, σημείωσε, είναι απόλυτα συνυφασμένα με τα απανωτά αντεργατικά μέτρα για τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Προσπαθούν να εναρμονίσουν με το εργασιακό τοπίο που διαμορφώνουν κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και την Κοινωνική Ασφάλιση. Πρόκειται, όπως σημείωσε, για γενική κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έχει ξεκινήσει από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη Λευκή Βίβλο και τώρα με την καπιταλιστική κρίση, τίθεται σε πιο επιθετική εφαρμογή.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη «σε πολιτικούς εργολάβους και μεσσίες», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που «λέει κάνε στην άκρη και εγώ θα σου λύσω τα προβλήματα», «πολιτική λύση δεν είναι η κυβερνητική εναλλαγή της ίδιας σάπιας, βάρβαρης εξουσίας». «Πολιτική λύση και αλλαγή είναι να αλλάξει τάξη στην εξουσία, να αλλάξουμε οικονομία, να πάρουμε στα δικά μας χέρια όλα αυτά που έχουμε φτιάξει και δικαιούμαστε, να πετάξουμε από τα νοσοκομεία και την Υγεία τους εμπόρους του πόνου». «Αυτό θέλει - τόνισε - το ΚΚΕ όταν καλεί για τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας που θα διεκδικήσει τη λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ