Πέμπτη 13 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τσιράκια της εξουσίας του κεφαλαίου

Γρηγοριάδης Κώστας

Καθαρή θέση ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ πήραν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, κάνοντας πάλι πλάτες σε κυβέρνηση, ΕΕ, τρόικα που τους απολύουν, στηρίζοντας στην πράξη μεγαλοκαναλάρχες - μεγαλοεπιχειρηματίες που θα καρπωθούν κι αυτό το κομμάτι τηλεοπτικής πίτας, καλύπτοντας πλέον σχεδόν ολόκληρο το πεδίο προπαγάνδας - «ενημέρωσης» για προάσπιση των συμφερόντων τους. Γράφουν οι νεοναζί σε κατάπτυστη ανακοίνωση: «Στους κρατικοδίαιτους υβριστές μας, που τα οικονομούσαν χοντρά από την κρατική τηλεόραση, δεν χρωστάμε απολύτως τίποτα (...) Η ΕΡΤ είχε 8 ολόκληρους μήνες να δώσει βήμα ζωντανά σε εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Για την ακρίβεια είχε προβάλει για 12 ολόκληρα λεπτά (!) τον συναγωνιστή Κασιδιάρη σε ζώνη χαμηλής τηλεθέασης και από τότε τα ανδρείκελα του ΠΑΣΟΚ, της άκρας αριστεράς (και ολίγον της ΝΔ) κατέβασαν οριστικά τους διακόπτες για την Χρυσή Αυγή, όπως ακριβώς κατέβασε γι' αυτούς τους διακόπτες απόψε ο Σαμαράς».

Και αφού σπεύδουν να αναγνωρίσουν ότι οι της ΝΔ τους φέρονται καλύτερα, αφού επιχαίρουν που ο Σαμαράς κατέβασε τους διακόπτες στους εργαζόμενους, οι νεοναζί ξαναεπιτίθενται στους εργαζομένους της ΕΡΤ, γράφοντας για «κομματόσκυλα» και «τα πολλά κοπρόσκυλα, που δεν ξέρανε ούτε πού πέφτουν τα στούντιο της κρατικής τηλεόρασης».

Η χρήση του γνωστού Χρυσαυγίτικου υβρεολόγιου, για να προπαγανδίσει την «αναγκαιότητα» λουκέτου στην ΕΡΤ. «Λαγός» τους ίδιος ο «αρχηγός» τους Μιχαλολιάκος κραύγαζε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο EXTRA, τέλη Φλεβάρη, υποστηρίζοντας από τότε ανοιχτά τις απολύσεις: «Τα κομματόσκυλα πρέπει να σταματήσει να τα θρέφει ο ελληνικός λαός» και «Πόσους έχει η κρατική ραδιοτηλεόραση υπαλλήλους; 6.000 (...) δεν ντρεπόμαστε λίγο;»...

Βέβαια, οι ναζί μπορούν να δικαιολογηθούν ότι ο Θ. Πάγκαλος, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επί χρόνια υπουργός κυβερνήσεων, επίσης μίλησε δημόσια για «αργόμισθους» και «τεμπέληδες» στην ΕΡΤ. Αλλά αυτό είναι άλλο ένα δείγμα του πόσο συστημικοί είναι οι χρυσαυγίτες, πόσο ταυτίζονται με ό,τι πιο σάπιο και αντεργατικό σ' αυτό τον τόπο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ