Πέμπτη 13 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΟΠΥΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Πλήρης ανάπτυξη για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες

Περιοδεία των Κομματικών Οργανώσεων των Νότιων Συνοικιών της Αθήνας του ΚΚΕ

Περιοδεία στην Τοπική Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ στην Καλλιθέα έκανε η Τομεακή Οργάνωση Νότιων Συνοικιών της Αθήνας του ΚΚΕ χτες το πρωί. Στόχος της περιοδείας ήταν η ανάδειξη των αναγκών των κατοίκων των περιοχών - Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Αλιμος - που απευθύνονται στη συγκεκριμένη μονάδα και η κάλυψη των ελλείψεων με κρατική χρηματοδότηση, ώστε όλοι να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόληψη.

Είναι ενδεικτικό πως η ίδια μονάδα, πριν τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ, κάλυπτε ασφαλιστικό πληθυσμό του ΙΚΑ (άμεσα ασφαλισμένων) περίπου 150.000 και σήμερα ο ασφαλιστικός πληθυσμός υπερβαίνει τις 300.000. Ωστόσο δεν αυξήθηκε ανάλογα το προσωπικό, και τώρα περίπου 270 γιατροί (140 στη μονάδα και 130 συμβεβλημένοι) καλούνται να καλύψουν χιλιάδες ασφαλισμένους. Επίσης έχουν λήξει οι συμβάσεις 3 γιατρών και αναμένεται να λήξουν άλλων 8 μέχρι τέλη Ιούλη.

Επιπλέον, παρότι η Μονάδα του ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας έχει ένα πλήρες Μικροβιολογικό Εργαστήριο, εξαιτίας έλλειψης ορισμένων αντιδραστηρίων κατά καιρούς δεν γίνονται απλές εξετάσεις όπως π.χ. ορμονολογικές, για προστάτη κλπ.

Για να κλείσει κανείς ραντεβού αναγκάζεται να επισκεφτεί τη μονάδα, όπου μετακινούνται εκ περιτροπής υγειονομικοί υπάλληλοι στην υπηρεσία των ραντεβού. Οπως λένε στον «Ρ» ασφαλισμένοι που περιμένουν: «Σε ένα τηλέφωνο που παίρνω δεν απαντάει και στα άλλα είναι ακριβά, μέχρι να κλείσεις φτάνει στα 5 ευρώ». «Δεν περιμένω πολύ, αλλά το τηλέφωνο είναι ακριβό, γι' αυτό ερχόμαστε εδώ».

Τέλος, ενδεικτική της ανάγκης για δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων είναι η μεγάλη προσέλευση στο Σταθμό Α' Βοηθειών του ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας, που δεν τον επισκέπτονται μόνο έκτακτα περιστατικά, αλλά και ανασφάλιστοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ