Πέμπτη 13 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ
Τιμή σε αγωνιστή πολιτικό πρόσφυγα

Αντιπροσωπεία της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ βραβεύει τον παλαίμαχο αγωνιστή - μαχητή του ΔΣΕ Οδυσσέα Δεληγιάννη
Αντιπροσωπεία της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ βραβεύει τον παλαίμαχο αγωνιστή - μαχητή του ΔΣΕ Οδυσσέα Δεληγιάννη
Μέλη της Λέσχης Φίλων και Οπαδών του ΚΚΕ στην Τσεχία και της Ελληνικής Κοινότητας Πράγας, επισκέφτηκαν στις 8 Ιούνη την πόλη Πόγκεμπραντι και τίμησαν τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, Οδυσσέα Δεληγιάννη, πρώην πολιτικό πρόσφυγα στην Τσεχοσλοβακία.

Ο σύντροφος Οδυσσέας πορεύθηκε ανυποχώρητα στο δρόμο της ταξικής πάλης του αγώνα για το σοσιαλισμό. Το αναμνηστικό Τιμής Ενεκεν του πρόσφερε αντιπροσωπεία της Λέσχης Φίλων και Οπαδών του ΚΚΕ στην Τσεχία και η Ελληνική Κοινότητα της Πράγας (της οποίας είναι και μέλος), για τα 65 χρόνια από τον ερχομό των πολιτικών προσφύγων στην Τσεχοσλοβακία, του ηρωικού αγώνα του ΔΣΕ (1946 - 1949). Η απονομή έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Λέσχης Φίλων και Οπαδών του ΚΚΕ στην Τσεχία, με τον τίτλο «Ευχαριστούμε Τσεχοσλοβακία 1948 - 2013».

Το πνεύμα όλων των εκδηλώσεων εστιάζεται στην ιστορία της πολιτικής προσφυγιάς στην Τσεχοσλοβακία και τη μεγάλη ευγνωμοσύνη που οι απόγονοι της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ θέλουν να εκφράσουν στον τσέχικο και σλοβάκικο λαό για τη μέριμνα και βοήθεια που πρόσφεραν, όπως στα παιδιά των πρώτων αποστολών του 1948, έτσι και στους μαχητές και μαχήτριες, στους υπερήλικους και τραυματίες. Τα μέλη της Λέσχης Φίλων και Οπαδών του ΚΚΕ στην Τσεχία έχουν ετοιμάσει κι άλλες τέτοιες εκδηλώσεις για τους αγωνιστές και αγωνίστριες.

Ταυτόχρονα, έχουν προετοιμαστεί δύο ακόμα εκδηλώσεις για την παρουσίαση του Β' τόμου Δοκιμίου της Ιστορίας του ΚΚΕ (στις πόλεις Πράγα και Μπρνο) από τον Δ. Αρβανιτάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος του Τμήματος Ιστορίας, το πρόγραμμα των οποίων θα παρουσιάσει ο «Ριζοσπάστης» τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ