Πέμπτη 13 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Η γνωστή ύπουλη προπαγάνδα

Αρθρα και δημοσιεύματα στον αστικό Τύπο διαφόρων «αναλυτών», με αφορμή τη συζήτηση για το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, δείχνουν πώς ενισχύουν αυτό που δήθεν καταπολεμούν, το ναζισμό. Αυτοί που λένε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι αρνητές του Ολοκαυτώματος αλλά (ποιοι άλλοι;) οι... κομμουνιστές και η ιδεολογία τους. Ας το δούμε.

Γράφει ο Τ. Θεοδωρόπουλος στην «Καθημερινή» χτες: «...υπενθυμίζω την περίπτωση του Στεφάν Κουρτουά εκ των συγγραφέων του έργου "Η μαύρη βίβλος του κομμουνισμού" που είχε επισκεφτεί τη χώρα μας αρχές της δεκαετίας του 2000, αν δεν κάνω λάθος. Ομάδα μελών του ΚΚΕ εισέβαλε στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον ανάγκασε να κατέβει από το βήμα. Η ομιλία δεν έγινε ποτέ. Το θέμα όμως όντως είναι σοβαρό και δεν περιορίζεται μόνον στους νεοναζί». Να, λοιπόν, πώς ο δημοσιολόγος καλλιεργεί επικίνδυνους συνειρμούς ταύτισης ναζισμού - κομμουνισμού. Και μετά αναρωτιέται πώς ενισχύεται η Χρυσή Αυγή... Τι έλεγε εκείνο το κατάπτυστο βιβλίο που αναπαρήγαγε στοιχεία της CIA; Ασύστολα ψεύδη περί «εγκλημάτων του κομμουνισμού». Με βάση αυτό ταύτιζε φασισμό και κομμουνισμό. Στοιχεία και προπαγάνδα που σε τελική ανάλυση στρέφονται κατά του ίδιου του εργατικού - λαϊκού κινήματος, γιατί χτυπώντας τον κομμουνισμό, τους κομμουνιστές, χτυπούν τον αγώνα του λαού ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση. Αλλά για «εγκλήματα των κομμουνιστών» μιλούν και οι φασίστες.

Ας δούμε πώς άλλοι δημοσιολογούντες αναπαράγουν μέσα από τα κείμενα της ίδιας της Χρυσής Αυγής αυτή την προπαγάνδα. Συγκεκριμένα:

«Ο Στάλιν συνολικά σκότωσε περισσότερους Σοβιετικούς πολίτες απ' ό,τι ο Χίτλερ» - Φ. Κρανιδιώτης στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, χτες, 12.6.2013

«...του μεγαλύτερου εγκληματία του 20ού αιώνα, Στάλιν» - Στο site της Χρυσής Αυγής, 11.6.2013

* * *

«Καράτε, καλίνκα και συμπάθεια. Το Κόμμα είναι ένα και τα έχει όλα νοικοκυρεμένα. Μαθήματα ξύλου μετά μουσικής διοργανώνει το ΚΚΕ» - Λιάκος στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 12.6.2013

«Τάγματα Εφόδου» για μάχες στο πεζοδρόμιο - όπου τους καλέσει το σάπιο μεταπολιτευτικό σύστημα που υπηρετούν και του οποίου αποτελούν το μακρύ χέρι - φτιάχνουν τα... σταλινοτσολιαδάκια της ΚΝΕ! - Στο site της Χρυσής Αυγής, 4.6 και 8.6.2013.

Τα σχόλια περιττεύουν...

Τσιράκια της εξουσίας του κεφαλαίου

Γρηγοριάδης Κώστας

Καθαρή θέση ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ πήραν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, κάνοντας πάλι πλάτες σε κυβέρνηση, ΕΕ, τρόικα που τους απολύουν, στηρίζοντας στην πράξη μεγαλοκαναλάρχες - μεγαλοεπιχειρηματίες που θα καρπωθούν κι αυτό το κομμάτι τηλεοπτικής πίτας, καλύπτοντας πλέον σχεδόν ολόκληρο το πεδίο προπαγάνδας - «ενημέρωσης» για προάσπιση των συμφερόντων τους. Γράφουν οι νεοναζί σε κατάπτυστη ανακοίνωση: «Στους κρατικοδίαιτους υβριστές μας, που τα οικονομούσαν χοντρά από την κρατική τηλεόραση, δεν χρωστάμε απολύτως τίποτα (...) Η ΕΡΤ είχε 8 ολόκληρους μήνες να δώσει βήμα ζωντανά σε εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Για την ακρίβεια είχε προβάλει για 12 ολόκληρα λεπτά (!) τον συναγωνιστή Κασιδιάρη σε ζώνη χαμηλής τηλεθέασης και από τότε τα ανδρείκελα του ΠΑΣΟΚ, της άκρας αριστεράς (και ολίγον της ΝΔ) κατέβασαν οριστικά τους διακόπτες για την Χρυσή Αυγή, όπως ακριβώς κατέβασε γι' αυτούς τους διακόπτες απόψε ο Σαμαράς».

Και αφού σπεύδουν να αναγνωρίσουν ότι οι της ΝΔ τους φέρονται καλύτερα, αφού επιχαίρουν που ο Σαμαράς κατέβασε τους διακόπτες στους εργαζόμενους, οι νεοναζί ξαναεπιτίθενται στους εργαζομένους της ΕΡΤ, γράφοντας για «κομματόσκυλα» και «τα πολλά κοπρόσκυλα, που δεν ξέρανε ούτε πού πέφτουν τα στούντιο της κρατικής τηλεόρασης».

Η χρήση του γνωστού Χρυσαυγίτικου υβρεολόγιου, για να προπαγανδίσει την «αναγκαιότητα» λουκέτου στην ΕΡΤ. «Λαγός» τους ίδιος ο «αρχηγός» τους Μιχαλολιάκος κραύγαζε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο EXTRA, τέλη Φλεβάρη, υποστηρίζοντας από τότε ανοιχτά τις απολύσεις: «Τα κομματόσκυλα πρέπει να σταματήσει να τα θρέφει ο ελληνικός λαός» και «Πόσους έχει η κρατική ραδιοτηλεόραση υπαλλήλους; 6.000 (...) δεν ντρεπόμαστε λίγο;»...

Βέβαια, οι ναζί μπορούν να δικαιολογηθούν ότι ο Θ. Πάγκαλος, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επί χρόνια υπουργός κυβερνήσεων, επίσης μίλησε δημόσια για «αργόμισθους» και «τεμπέληδες» στην ΕΡΤ. Αλλά αυτό είναι άλλο ένα δείγμα του πόσο συστημικοί είναι οι χρυσαυγίτες, πόσο ταυτίζονται με ό,τι πιο σάπιο και αντεργατικό σ' αυτό τον τόπο.

Συνεχώς στην αντίδραση

Σε μια συγχορδία χτες, τα αστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολιτικοί παράγοντες, με αφορμή την απαράδεκτη απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για το... «πλήγμα στη δημοκρατία». Είναι γεγονός ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, που δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία απ' ό,τι φαίνεται, ανοίγει ένα νέο αντιδραστικό δρόμο, δίνοντας τη δυνατότητα σε υπουργούς να αποφασίζουν με συνοπτικές διαδικασίες για το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και για την εκποίηση της περιουσίας τους. Πρόκειται για μια πράγματι αντιδραστική εξέλιξη, που όμως ελάχιστα την άγγιξαν αυτοί που έβγαζαν κορόνες για τη «δημοκρατία», καθώς προσπερνούσαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και στέκονταν στην πρώτη υπουργική απόφαση στο πλαίσιο αυτής της Πράξης, δηλαδή στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ξαναλέμε: Είναι άκρως αντιδραστικές αυτές οι εξελίξεις. Είναι όμως πλήγμα στη δημοκρατία τους; Από το 1999 ακόμα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε χαρακτηρίσει ιδιώνυμο αδίκημα τις μαθητικές καταλήψεις και είχε στείλει μέσα σε μια νύχτα τους εισαγγελείς σε 15χρονους μαθητές που διεκδικούσαν καλύτερη Παιδεία. Κι αυτό είχε γίνει σε περίοδο υποτιθέμενης ανόδου και ευημερίας... Τα τελευταία χρόνια, που οι κυβερνήσεις προσπαθούν να διαχειριστούν την καπιταλιστική κρίση, οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τα άρθρα ενός νόμου, όπως αυτά των μνημονίων, που περνούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και φέρνουν αντιδραστικά πακέτα μέτρων που μακελεύουν εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, έχουν γίνει πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Η αστική τους δημοκρατία έχει επιστρατεύσει τρεις κλάδους εργαζομένων τον τελευταίο χρόνο, με πιο πρόσφατο το παράδειγμα των εκπαιδευτικών, που επιστρατεύτηκαν απλά και μόνο επειδή σκέφτηκαν να κάνουν απεργία...

Προς τι λοιπόν η έκπληξη και οι ιαχές για τη «δημοκρατία που επλήγη»; Ετσι λειτουργεί η αστική δημοκρατία τους, στο πλαίσιο του σάπιου συστήματός τους, όπως εξελίσσεται στην εποχή του μονοπωλιακού καπιταλισμού. Η κρίση αποκαλύπτει ακόμη πιο ανάγλυφα το πιο αντιδραστικό πρόσωπο του καπιταλισμού. Και η αστική δημοκρατία δεν τον εμποδίζει σε αυτό. Αντίθετα, του προσφέρει όλα τα όπλα, όλα τα εργαλεία, νομοθετικά και κατασταλτικά, προκειμένου να τσακίσει κατακτήσεις, να χτυπήσει το κίνημα κ.λπ. Κι αν δεν υπάρχουν π.χ. τα νομοθετικά εργαλεία, η αστική δημοκρατία φτιάχνει νόμους που τα δημιουργούν ή έρχεται έρχεται φαινομενικά σε αντίθεση καταπατώντας π.χ. παλιότερους αστικούς νόμους... Είναι χαρακτηριστικό, για παράδειγμα, αυτό που έγινε με την DIGEA και τον «902». Η DIGEA είναι μια ιδιωτική εταιρεία και ο «902» είναι πελάτης της, σύμφωνα με τη νομοθεσία τους. Ομως η εταιρεία καταπάτησε κι αυτές ακόμα τις κλασικές επιχειρηματικές αρχές και έκλεισε το σήμα του πελάτη της, προκειμένου να υπηρετηθεί ο στόχος. Που ήταν να μην ακούγεται η φωνή των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ!

Κι αυτά δεν είναι έργο του ενός ή του άλλου αστικού κόμματος, της μιας ή της άλλης διαχείρισης. Είναι απόρροια των αντιφάσεων του καπιταλιστικού συστήματος, της σαπίλας του και της δυσκολίας του να διαχειριστεί την κρίση και να αναπαράγεται με τους όρους που το έκανε σε προηγούμενες φάσεις. Κανείς δε λέει ότι το κίνημα δεν πρέπει να παλεύει για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Αλλά χωρίς αυταπάτες ότι τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους τα σέβονται, ή ότι μπροστά στην αντιλαϊκή επίθεση η σωτηρία βρίσκεται στην αστική δημοκρατία και τη διεύρυνσή της.


Γιάννα ΣΤΡΕΒΙΝΑ

Η αξιολόγησή τους σημαίνει υποβάθμιση

Δείγμα γραφής για το πώς εννοείται η «αξιολόγηση» και για το κατά πόσο αυτή θα οδηγήσει σε λύση τουλάχιστον των προβλημάτων και ελλείψεων είναι η αξιοποίηση του survey, της καταγραφής υποτίθεται της κατάστασης των σχολείων. Τα στοιχεία καταγράφηκαν με βάση την πολιτική συρρίκνωσης της Παιδείας (βλ. μαθητές ανά τετραγωνικό) και σύμφωνα με αυτή αξιοποιήθηκαν και θα αξιοποιηθούν. Αντί να αναζητά την εικόνα των κενών που απαιτούν κάλυψη, η πολιτεία χρησιμοποιεί την καταγραφή αυτή μαζί με μία σειρά διατάξεις για να βγάλει τους εκπαιδευτικούς περισσότερους από όσους χρειάζονται, για να συμπτύξει τμήματα. Οταν μπει για τα καλά στη σχολική ζωή η αξιολόγηση ας μην υπάρχουν αυταπάτες ότι τάχα θα «υποστηρίξει» την εκπαίδευση. Θα χρησιμοποιηθεί για να περάσει ό,τι χειρότερο στην εκπαίδευση, να φτιαχτεί το νέο διαφοροποιημένο ανταγωνιστικό σχολείο της αγοράς με τραγικές συνέπειες για το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.

Περικοπές επικίνδυνες για την Υγεία του λαού

Πριν ένα χρόνο με απόφαση της υπηρεσιακής κυβέρνησης δόθηκε η δυνατότητα σε γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού, να κάνουν μια σημαντική εξέταση η οποία δίνει στοιχεία για την πιθανότητα μετάστασης και για την πιο κατάλληλη θεραπεία που πρέπει να ακολουθηθεί. Με την εξέταση αυτή πολλές ασθενείς μπορούν να προφυλαχτούν από άσκοπες θεραπείες και τις παρενέργειες που αυτές έχουν στον ανθρώπινο οργανισμό. Επειδή το κόστος αυτής της εξέτασης ήταν υψηλό και ανερχόταν στα 3.500 ευρώ - στην ουσία ήταν απαγορευτικό για χιλιάδες πάσχουσες γυναίκες με καρκίνο του μαστού - ο ΕΟΠΥΥ ανέλαβε να καλύπτει το 80% του κόστους διευκολύνοντας την πρόσβαση σε αυτήν την εξέταση. Μάλιστα το σκεπτικό της απόφασης ήταν πως «Η δοκιμασία Oncotype DX συνίσταται στην προφύλαξη μίας ομάδας ασθενών με ευνοϊκή πρόγνωση από περιττή τοξική θεραπεία και αντίστροφα τη χορήγησή της εκεί όπου παρά το ευνοϊκό βιολογικό περίγραμμα με τους τρέχοντες δείκτες ρουτίνας η κυτταροτοξική χημειοθεραπεία είναι πραγματικά αναγκαία».

Ετσι με αυτή την εξέταση, όπως σημειώνει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Αλμα Ζωής», «Πολλές γυναίκες (περίπου 50%) δεν θα χρειαστούν χημειοθεραπεία και χωρίς τη συγκεκριμένη εξέταση θα έκαναν άσκοπα χημειοθεραπεία χωρίς να έχουν κανένα απολύτως όφελος». Ομως πρόσφατα ο ΕΟΠΥΥ κατάργησε τη συγκεκριμένη κάλυψη, με αποτέλεσμα, από τις αρχές του περασμένου Μάη, οι ασθενείς να πρέπει να πληρώνουν όλο το ποσό απευθείας από την τσέπη τους ή να μην μπορούν να κάνουν τη συγκεκριμένη εξέταση λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Πρόκειται για μια ακόμη περικοπή εξαιτίας της υποχρηματοδότησης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, που αφήνει εκτεθειμένους τους καρκινοπαθείς σε κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή τους. Δηλαδή, παρότι η επιστήμη επιτρέπει πιο εξελιγμένες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας, μια μερίδα ασθενών θα τις στερείται επειδή δεν θα έχει να πληρώσει...

 Περίσσεψε η υποκρισία

Γρηγοριάδης Κώστας

Πώς γίνεται να συμμετέχεις στη συγκυβέρνηση, να συναποφασίζεις και ταυτόχρονα να αμφισβητείς τις αποφάσεις αυτές;

Στο σπίτι λέοντες και στη μάχη αλεπούδες, όπως έλεγε ο Αριστοφάνης.

Γιατί, σε τελική ανάλυση, η συγκυβέρνηση δεν είναι αυτή που υλοποίησε την απόφαση της κυβέρνησης Παπαδήμου για την αφαίρεση του 25% του φόρου υπέρ της ΕΡΤ, προκειμένου να δοθούν αυτά τα λεφτά σε ιδιωτικά συμφέροντα που αλωνίζουν την αγορά Ενέργειας μέσω της Ανώνυμης Εταιρείας «Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας»;

Αυτά τα 75 εκατομμύρια το χρόνο, που έφυγαν από τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ, δεν είχαν ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της;

Αυτό δεν ήταν μεθόδευση συρρίκνωσης της δημόσιας τηλεόρασης για την οποία τώρα λεονταρίζουν;

Και μήπως το λεγόμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο απαρέγκλιτα εφαρμόζει η συγκυβέρνηση και μάλιστα σαν προϋπόθεση για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της καπιταλιστικής οικονομίας, δεν επέβαλε περικοπές στον προϋπολογισμό της ΕΡΤ κατά 20% για το 2012 και το 2013;

Αυτή η μείωση δεν οδήγησε αντίστοιχα σε δραστικές μειώσεις προσωπικού και αμοιβών;

Δεν επέδρασε αρνητικά στο πρόγραμμα της ΕΡΤ;

Κάνουν ότι δεν γνωρίζουν αυτό που και οι πέτρες ξέρανε;

Οτι, δηλαδή, η ΕΡΤ με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνταν στο κλείσιμο;

Δεν είναι ενταγμένη η κυβερνητική ενέργεια να κλείσει την ΕΡΤ και να κάνει άλλο φορέα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου, ώστε να γίνει αποτελεσματικότερο στο ρόλο που είναι ταγμένο; Εχουν διαφωνίες γι' αυτές τις αναδιαρθρώσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ; Γιατί, όπως έχουν δείξει τα δύο συγκυβερνητικά κόμματα, δρουν με όλες τις δυνάμεις τους για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Αλλωστε, οι χτεσινές δηλώσεις των αρχηγών τους περί στήριξης της συγκυβέρνησης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Οπου πατούσαν και όπου βρίσκονταν οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δεν κατακεραύνωναν την αποτελεσματικότητα του Δημοσίου;

Είχαν, μήπως, αυταπάτες για το τι σημαίνει μεταρρύθμιση του Δημοσίου στον καπιταλισμό;

Ο ρόλος του καλού και του κακού αστυνομικού, που παίζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, είναι για να παραπλανήσουν, να κοροϊδέψουν, να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού που βασανίζεται από τις πολιτικές που συναποφασίζουν με τους συμμάχους τους ΕΕ και ΔΝΤ.

Και αυτό τους κάνει αποκρουστικότερους.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αλληλεγγύη, ενότητα και λαϊκή συμμαχία

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε η συγκυβέρνηση και εφαρμόστηκε άμεσα στην περίπτωση της ΕΡΤ, πρέπει να σημάνει συναγερμό σε όλους τους εργαζόμενους, σε όλο το λαό. Μπορεί να εφαρμόστηκε άμεσα στην ΕΡΤ, αλλά ακολουθούν και άλλοι Οργανισμοί. Η απόλυση όλων των εργαζομένων, η δυνατότητα και η πιθανότητα ιδιωτικοποίησης περιουσιακών στοιχείων της δημόσιας τηλεόρασης, που είναι περιουσία του κράτους, η επαναλειτουργία της με νέο καθεστώς και η πρόσληψη εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις εργασίας, όπως προβλέπει ο νόμος για τη «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ιντερνετ και Τηλεόραση», είναι πρόπλασμα για το τι θα ακολουθήσει σε δεκάδες άλλους Οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, που εποπτεύονται και χρηματοδοτούνται από το κράτος. Χιλιάδες εργαζόμενοι είναι ήδη με το ένα πόδι στην ανεργία. Οι υπηρεσίες αυτών των Οργανισμών, που είναι απαραίτητες, θα εκλείψουν ως κρατικές και θα είναι σε βάρος του λαού.

Με προηγούμενους νόμους της κυβέρνησης οι δραστικές μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο πέρασαν και στον ιδιωτικό τομέα, συμπιέζοντας την τιμή της εργατικής δύναμης σε επίπεδα πείνας. Τώρα, γενικεύονται οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, που προστίθενται στις εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους του ιδιωτικού κυρίως τομέα. Οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις κάνουν θραύση στις ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις. Τείνουν να κυριαρχήσουν ακόμα και σε χώρους κρίσιμους, όπως η Υγεία, η Εκπαίδευση και στρατηγικοί τομείς της οικονομίας. Ο νόμος του 2005 που συμπληρώνει η επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τους Οργανισμούς του Δημοσίου, μεταξύ αυτών και της ΕΡΤ, έδινε συντριπτικό χτύπημα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά στις πρώην ΔΕΚΟ και ψηφίστηκε την περίοδο πριν την κρίση.

Επαληθεύεται ότι τα αντιλαϊκά μέτρα προχωρούν και βαθαίνουν βάσει προαποφασισμένων κατευθύνσεων. Στοχεύουν στη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και επιταχύνονται σε συνθήκες κρίσης και δημοσιονομικής δυσπραγίας του αστικού κράτους. Το ΚΚΕ και οι ταξικές δυνάμεις προειδοποίησαν έγκαιρα ότι έρχεται τσουνάμι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Αν από τότε είχαν γίνει βήματα στο συντονισμό των εργαζομένων στους Οργανισμούς που σήμερα ξηλώνονται και με τους συναδέλφους τους στον ιδιωτικό τομέα, όπως έλεγαν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, σήμερα από καλύτερες θέσεις οι εργαζόμενοι και ο λαός θα μπορούσαν να απαντήσουν στη λυσσαλέα επίθεση. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που πλειοψηφούν, οι δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού και τα κόμματά τους, που καθησύχαζαν, παραπλανούσαν και χειραγωγούσαν τους εργαζόμενους στις πρώην ΔΕΚΟ, έχουν τεράστια ευθύνη και πρέπει να τους αποδοθεί.

Σήμερα, κανένας δεν μπορεί να λέει ότι δεν τον αφορούν όσα τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη στην ΕΡΤ και στους άλλους Οργανισμούς του Δημοσίου. Για κανέναν δεν πρέπει να πιάσει τόπο η διαιρετική και συκοφαντική προπαγάνδα της κυβέρνησης, που θέλει να φέρει σε αντιπαράθεση τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, τους εργατοϋπάλληλους της ΕΡΤ με τα λαϊκά στρώματα. Οι εξελίξεις επαληθεύουν την ανάγκη να δυναμώσει η ενότητα της εργατικής τάξης, να γίνει πράξη το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν». Να ριζώσει βαθιά και να αναπτυχθεί η συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, σε γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια, τη στρατηγική, τα κόμματα και το κράτος τους. Αυτή είναι η μόνη ελπιδοφόρα διέξοδος για τους εργαζόμενους και το λαό.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ