Πέμπτη 13 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε χτες στη Βουλή τροπολογία για την κατάργηση της προκλητικής και αντιλαϊκής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία οδηγούνται σε κλείσιμο δημόσιοι φορείς και οργανισμοί, με πρώτη στη σειρά την ΕΡΤ, και χιλιάδες εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο. Η τροπολογία είναι η εξής:

«Καταργούνται αναδρομικά από τότε που ίσχυσαν, και αίρονται όλες οι συνέπειές τους, η από 10.6.2013 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου "Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005" (ΦΕΚ 139Α 11.6.2013), όπως και η σε εκτέλεση της πιο πάνω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου εκδοθείσα η υπ' αριθμ. 02/11.6.2013 Κοινή Υπουργική Απόφαση για "Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης Ελληνική Ραδιοφωνία - Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ ΑΕ)" (ΦΕΚ 1414Β/ 11.6.2013)».

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας σημειώνεται: «Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την τακτική της να "νομοθετεί" τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα με την απαράδεκτη διαδικασία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, εξέδωσε στις 11.6.2013 με πραξικοπηματικό τρόπο την επαίσχυντη από 10.6.2013 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 139Α), με την οποία δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς να προωθούν με Υπουργικές Αποφάσεις, ερήμην της Βουλής, την κατάργηση ή συγχώνευση δημοσίων φορέων και οργανισμών, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.

Στη συνέχεια, σε εκτέλεση της παραπάνω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, εκδόθηκε η υπ' αριθμ 02/11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού οικονομικών και υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, με την οποία καταργείται η δημόσια επιχείρηση ΕΡΤ ΑΕ και οι θυγατρικές της και πετάγεται στο δρόμο το σύνολο των 2.900 και πλέον εργαζομένων της. Ταυτόχρονα με την πιο πάνω απόφαση, ο λαός στερείται του δικαιώματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από το μοναδικό δημόσιο μέσο επικοινωνίας και όχι μόνον, που είναι η ΕΡΤ και αυτό παραδίνεται μονοπωλιακά στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών - ιδιοκτητών των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Απαιτείται άμεσα η κατάργηση, και μάλιστα αναδρομικά από τότε που ίσχυσαν, της προαναφερόμενης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της προαναφερόμενης κοινής Υπουργικής Απόφασης».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org