Πέμπτη 13 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αμέριστη και έμπρακτη αλληλεγγύη από τον «902»

Ραδιόφωνο, τηλεόραση και portal «συντονίστηκαν» από την πρώτη ώρα στις εξελίξεις, κερδίζοντας την αναγνώριση του κόσμου

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ και των άλλων οργανισμών του Δημοσίου, που πλήττονται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, στάθηκαν από την πρώτη ώρα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ του ΚΚΕ, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το portal, προβάλλοντας τις κινητοποιήσεις τους και την αλληλεγγύη που αυτές προκάλεσαν. Και τα τρία Μέσα ήταν μεταξύ αυτών που εξαιρέθηκαν χτες από την απεργία που είχε κηρύξει η ΠΟΕΣΥ για τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Το βράδυ της Τρίτης, λίγη ώρα πριν τη διακοπή του ψηφιακού σήματος της δημόσιας τηλεόρασης, τα Μέσα Ενημέρωσης του ΚΚΕ ξεκίνησαν να αναμεταδίδουν την εκπομπή των εργαζομένων από το Ραδιομέγαρο. Μετά τη διακοπή του σήματος της ΕΡΤ, ο «902» συνέχισε να μεταδίδει το σήμα που έπαιρνε από τον αναλογικό πομπό της Πάρνηθας, τον μοναδικό που είχε απομείνει σε λειτουργία. Την εκπομπή συνέχισαν επίσης το portal και το ραδιόφωνο.

Η ανακοίνωση αυτής της είδησης, στις 11.35 μ.μ., από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, προκάλεσε ενθουσιασμό και χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους. Το τηλεφωνικό κέντρο του τηλεοπτικού «902» έσπασε από τηλεφωνήματα συμπαράστασης, ενώ και το portal δέχτηκε ρεκόρ επισκεψιμότητας (βλέπε αναλυτικά πιο κάτω).

Απαράδεκτη απόφαση της «Digea»

Λίγο αργότερα, με παρέμβαση της κυβέρνησης, διακόπηκε η αναλογική αναμετάδοση του σήματος της ΕΡΤ από την Πάρνηθα. Η προσπάθεια του «902» να συνεχίσει τη μετάδοση μέσω οπτικής ίνας του ΟΤΕ δεν τελεσφόρησε. Το ΝΥΜΑ του ΟΤΕ αρνήθηκε να παραχωρήσει κύκλωμα για τη μετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ, με πρόσχημα ότι περιμένει απάντηση από το μέγαρο του ΟΤΕ (!), κάτι πρωτόγνωρο στα χρονικά της λειτουργίας της τηλεόρασης.

Μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, γινόταν προσπάθεια, σε συνεργασία με τους τεχνικούς της ΕΡΤ, να μεταδώσει ο «902» το σήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης απευθείας μέσω «λινκ». Οποτε το κατάφερνε, όμως, έπεφτε το σήμα του. Προκλητική και απαράδεκτη η DIGEA, αποφάσισε να διακόψει την ψηφιακή εκπομπή του «902», με το επιχείρημα ότι αναμεταδίδει το ζωντανό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Μετά τα μεσάνυχτα, το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του κατήγγειλε την ενέργεια της DIGEA να διακόψει την ψηφιακή εκπομπή σήματος του «902».

Και χτες, Τετάρτη, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το portal συνέχισαν την προσπάθεια μετάδοσης του προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ, με τεράστιες δυσκολίες, εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης της DIGEA, που έκοβε αυθαίρετα το σήμα του «902». Μετά τις 4.30 το απόγευμα, χωρίς να λείψουν οι δυσκολίες, η τηλεόραση του «902» κατάφερε τελικά να βγάλει το σήμα της ΕΡΤ στον αέρα, σε κανονική ροή.

Στη Θεσσαλονίκη

Λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης, θέση στα μικρόφωνα και το στούντιο του «904 Αριστερά στα FM», στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, πήραν οι εργαζόμενοι στα δημόσια ραδιόφωνα της ΕΡΤ-3 και μέχρι τις 10 το βράδυ εξέπεμπαν το δικό τους πρόγραμμα. Η εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ μέσα από το στούντιο και τη συχνότητα του «904 Αριστερά στα FM» συνεχίστηκε και χτες, από τις 6 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ