Πέμπτη 13 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Συγκέντρωση την Παρασκευή ενάντια στη μεταφορά του ΙΚΑ

Επί ποδός παραμένει ο λαός του Κερατσινίου για να αποτρέψει τη μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Αμφιάλης στο ΙΚΑ Δραπετσώνας, ενώ για αύριο Παρασκευή η Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου - Δραπετσώνας καλεί σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ.

Από την περασμένη Δευτέρα, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του Κερατσινίου βρίσκονται μπροστά στην είσοδο του ΙΚΑ, αποτρέποντας τη μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών, γιατί αυτό, χώρια την ταλαιπωρία που θα προσθέσει στους ασφαλισμένους, θα σηματοδοτήσει και οριστικό κλείσιμο του καταστήματος, με ό,τι σημαίνει αυτό για χιλιάδες εργατικές, λαϊκές οικογένειες.

Στην ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής επισημαίνεται: «Η πάλη για το δικαίωμα στην Υγεία είναι πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στη δράση επιχειρηματικών ομίλων που όλο και πιο πολύ συμμετέχουν στον τομέα της Υγείας με τις πλάτες των κυβερνήσεων». Τονίζει τις τεράστιες ευθύνες της Δημοτικής Αρχής του Λ. Τζανή που εμφανίζεται ως συμπαραστάτης, αναφέροντας ότι έχει συμφωνήσει και υλοποιεί «όλες τις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων, στηρίζει τον "Καλλικράτη" που προβλέπει την υποβάθμιση και τη συγχώνευση των κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών προς το λαό, μεταξύ αυτών και των υποδομών Υγείας». Καλεί σε αγώνα κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των ευρωμονοδρόμων και απαιτεί να μην κλείσει κανένα ΙΚΑ και κανένα νοσοκομείο. Καμία απόλυση, πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Βιβλιάριο Υγείας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση κάθε πληρωμής και συμμετοχής σε εξετάσεις και φάρμακα. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία και Φάρμακο».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org