Πέμπτη 13 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΟΪΚΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
«Ψήνουν» τις επόμενες αντεργατικές παρεμβάσεις

Στην προώθηση των νομοθετικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης για το μόνιμο μηχανισμό διαμόρφωσης του κατώτερου μισθού, επικεντρώθηκαν χτες οι συζητήσεις κλιμακίων της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες στις δύο πλευρές εμφανίζεται μια κάποια «διαφοροποίηση» απόψεων για το αν αυτό πρέπει να γίνεται με νόμο, όπως φέρεται να υποστηρίζει το υπουργείο ή με υπουργικές αποφάσεις, όπως πάλι με διαρροές φέρεται να προκρίνει η τρόικα.

Για τους εργαζόμενους η σφαγή θεωρείται δεδομένη, αφού και στις δύο περιπτώσεις η κυβέρνηση μονομερώς και με βάση τη γενική κατάσταση της οικονομίας και δείκτες την ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα, ακόμα και κλάδων, θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό.

Ταυτόχρονα εξετάστηκε η εφαρμογή παλιότερης απόφασης για παραπέρα μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες, που συνολικά θα εξασφαλίζει στους εργοδότες πρόσθετα κέρδη ύψους 1 δισ. ευρώ ετησίως. Στον αντίποδα, εντείνεται το κυνήγι τον μικρομεσαίων, καθώς μέσω του ενιαίου φορέα είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών που προωθείται, δηλαδή νέων «ράμπο», θα στοχοποιηθούν ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρέμποροι, μικροβιοτέχνες και αγρότες, που δεν μπορούν να πληρώσουν για την ασφάλισή τους.

Η προγραμματισμένη για χτες (δεύτερη) συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας, αναβλήθηκε για το Σάββατο. Η τρόικα αναχώρησε χτες για τη Ρώμη, όπου συνεδριάζει το Euro Working Group.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ