Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Ιούνη 2013 - αριθ. φύλλου: 11573

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πάλη για αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του λαού

ΣΕΛ.  32
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επίκαιρη Επερώτηση για τις συντάξεις και την ασφάλιση

ΣΕΛ.  6   -   7

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έκλεισε την ΕΡΤ

Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι χιλιάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρέπει να συναντήσουν, να βρουν τη μαζική λαϊκή υποστήριξη, τη συμπαράσταση, την αλληλεγγύη, τη συστράτευση με όλους τους εργαζόμενους, με τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας

Eurokinissi

  • Χιλιάδες λαού στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο από σωματεία, Ομοσπονδίες, άλλους φορείς και το ΠΑΜΕ. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και άλλους περιφερειακούς σταθμούς.
  • Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επιχείρησε μέχρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ζήτημα της ΕΡΤ, χωρίς όμως αυτό να γίνει εφικτό.
  • ΠΑΜΕ: Κάλεσμα για αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όλων των δημόσιων φορέων.
  • Αλληλεγγύη από την τηλεόραση του «902» που μετέδιδε το τηλεοπτικό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Απαράδεκτη η ενέργεια της DIGEA να διακόψει την ψηφιακή εκπομπή σήματος του 902.
  • Η προκλητική κυβερνητική απόφαση, που δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς να βάζουν λουκέτο, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, πρέπει να συναντήσει την καταδίκη και την αποφασιστική αγωνιστική απάντηση όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

ΣΕΛ.  8   -   10

ΠΑΣΕΒΕ
Σήμερα τα συλλαλητήρια για το Ασφαλιστικό

ΑΘΗΝΑ: Στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στις 8.30 το πρωί έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ

Μέρα πανελλαδικής αγωνιστικής δράσης η σημερινή για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, που κινητοποιούνται υπό το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ σε περισσότερες από 20 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.


ΣΕΛ.  21

ΚΚΕ
Στρατηγική επιλογή κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ

Η αντιλαϊκή πολιτική δεν ήταν αποτέλεσμα λάθους, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Ηταν και παραμένει επιλογή της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά και των ελληνικών κυβερνήσεων, για έξοδο από την κρίση προς όφελος των μονοπωλίων. Τα συμφέροντα των μονοπωλίων έχουν στο μυαλό τους ο Σαμαράς και ο Γιούνκερ, όταν λένε ότι «η κατάσταση είναι σαφώς πολύ πιο καλή σε σχέση με ένα χρόνο πριν». Η πραγματικότητα για τη λαϊκή οικογένεια είναι σαφώς χειρότερη, με την ανεργία να καλπάζει, το λαϊκό εισόδημα να κατρακυλά, τα ασφαλιστικά δικαιώματα να ισοπεδώνονται και νέα μέτρα να είναι προ των πυλών.Μειωμένοι οι εισακτέοι στην ανώτατη εκπαίδευση

ΣΕΛ.  18
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΠΑ
Οξύνονται οι αντιθέσεις και η επίθεση στο λαό

ΣΕΛ.  12
ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΛΑΡΙΣΑ
Σε απόγνωση οι φτωχοί αγρότες

ΣΕΛ.  20
ΟΜΟΣΠ. ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πρώτη δύναμη η «Δημοκρατική Ενότητα Γονέων»

ΣΕΛ.  3
Σήμερα η δίκη των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  15
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ - Ζ. Κ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ
Προσπάθεια χειραγώγησης του λαού

ΣΕΛ.  11
ΤΟΥΡΚΙΑ
Βάρβαρη κρατική καταστολή στην Ταξίμ

ΣΕΛ.  23
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Καταργούν την κυριακάτικη αργία στο λιανεμπόριο

ΣΕΛ.  11
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

ΣΕΛ.  19
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Καταγράφεται ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων

Σημαντικά βήματα στην πάλη για την αλλαγή των συσχετισμένων δύναμης, της ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος πετυχαίνουν οι ταξικές δυνάμεις, όπως επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα αρχαιρεσιών σε μια σειρά από συνδικάτα.


ΣΕΛ.  3


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org