Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες

Αποψη από την πορεία στους δρόμους της Πάτρας
Αποψη από την πορεία στους δρόμους της Πάτρας
Στην Πάτρα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η πορεία μάλιστα πέρασε μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και κατήγγειλε την πλειοψηφία της διοίκησης (ΠΑΣΚΕ) για τον εργοδοτισμό και τη συμβιβασμένη στάση της στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Νωρίτερα από τα ξημερώματα στήθηκαν απεργιακές φρουρές σε αρκετά εργοστάσια και εργοτάξια, με αποτέλεσμα να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς.

Στον Πύργο, εργάτες, αγροτοκτηνοτρόφοι, πυρόπληκτοι, εργαζόμενοι στα stage και νεολαίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία ΟΤΕ και στη συνέχεια με δυναμική πορεία έφτασαν μέχρι τη Νομαρχία, όπου οι αγροτοκτηνοτρόφοι έχυσαν γάλα μπροστά από την είσοδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξευτελιστικές τιμές στο γάλα, καθώς και για τη μη καταβολή των πραγματικών αποζημιώσεων σε βάρος των πυροπλήκτων.

Στην Τρίπολη, σε μια μαχητική συγκέντρωση και διαδήλωση το «παρών» έδωσαν εργαζόμενοι από τον δημόσιο, ιδιωτικό τομέα και από τα stage, αγρότες, καθώς και φοιτητές οι οποίοι μάλιστα μοίρασαν δωρεάν ζεστή φασολάδα στο πλήθος και στη συνέχεια πέταξαν κατσαρόλες με φαγητό σε Δημαρχείο και Νομαρχία, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι το εν λόγω φαγητό έρχεται στο Πανεπιστήμιο σε μορφή ...παγοκολόνας η οποία ξεπαγώνεται και σερβίρεται μετά στους φοιτητές.

Μαζικές και μαχητικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις έγιναν επίσης σε Καλαμάτα, Κόρινθο, Αργος, Σπάρτη, Αίγιο και Κεφαλονιά. Επίσης όπου οι ταξικές δυνάμεις κήρυξαν απεργία και περιφρουρήθηκαν στο σύνολό τους νέκρωσαν οι τόποι δουλειάς, ιδιαίτερα στα μεγάλα κατασκευαστικά έργα της Πελοποννήσου και στους οδικούς άξονες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η μάχη δόθηκε σε όλη τη χώρα(2012-02-08 00:00:00.0)
Μυριόστομο μήνυμα αντίστασης(2010-02-12 00:00:00.0)
Μόνο με μόνιμη σταθερή δουλειά ...«υποχωρούμε»(2009-12-11 00:00:00.0)
Να πληρώσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα διαρκείας(2009-09-05 00:00:00.0)
Δυναμικές κινητοποιήσεις φοιτητών(1996-11-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ