Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΚΑΜΠΕΡΟΣ»
Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το δίκιο τους

Συσπειρωμένοι στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής και κόντρα στο όργιο τρομοκρατίας που έστησε η εργοδοσία μαζί με τους εργατοπατέρες

Οι εργάτες έκαναν επί τόπου Γενική Συνέλευση κι αποφάσισαν πως συνεχίζουν
Οι εργάτες έκαναν επί τόπου Γενική Συνέλευση κι αποφάσισαν πως συνεχίζουν
Σηκώνουν κεφάλι και διεκδικούν το δίκιο τους, κι αυτό δεν μπορούν να το χωνέψουν η εργοδοσία και τα τσιράκια της.

Ο λόγος για τους οδηγούς και υπαλλήλους στη μεταφορική εταιρεία «Καμπέρος», στην Ελευσίνα, που συνεχίζουν την απεργία που ξεκίνησαν προχτές, με απόφαση του κλαδικού τους συνδικάτου, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, παλεύοντας για να πληρωθούν το μισθό του Νοέμβρη, το δώρο Χριστουγέννων και απλήρωτα επιδόματα ακόμα και από το ...καλοκαίρι, που τους χρωστά η εργοδοσία.

Η αποφασιστικότητα με την οποία οι εργαζόμενοι περιφρούρησαν την απεργία τους, από προχτές όλη μέρα και με μπροστάρη το συνδικάτο τους - που στους ελάχιστους μήνες ζωής έχει αποδειχτεί σημαντικό στήριγμα των εργαζομένων της περιοχής - έχει θορυβήσει την εργοδοσία. Χτες το πρωί, όπως και προχτές, επιστράτευσε κάθε λογής μηχανισμούς προσπαθώντας να λυγίσει τους εργάτες, αλλά δεν τα κατάφερε. Μάλιστα, οι εργάτες έκαναν επί τόπου Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Σήμερα και αύριο, προχωρούν σε αποχή από την εργασία τους, ενώ μεθαύριο Δευτέρα ξεκινούν νέα 48ωρη απεργία.

«Θέλουμε όλα όσα δικαιούμαστε και δεν παζαρεύουμε τίποτα», δήλωναν χτες οι εργάτες στον «Ρ» που βρέθηκε στο σημείο. Οπως κατήγγειλαν, είναι πάγια τακτική της εργοδοσίας «να πληρώνει όποτε θέλει, όποιους θέλει και όσα θέλει». Ταυτόχρονα, οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες, με τους οδηγούς καθημερινά πάνω απο 12 ώρες στο τιμόνι, με αυτοκίνητα ασυντήρητα, στα όριά τους, σε ένα χώρο χωρίς νερό και τουαλέτα γεμάτο ποντίκια, κυρίως όμως, γιατί, όπως τόνιζαν, θα αναγκαστούν να κάνουν γιορτές χωρίς χρήματα.

Χέρι χέρι εργοδοσία κι εργατοπατέρες

Για το λόγο αυτό δε δέχτηκαν παζάρια. Δεν πέρασε η επιχείρηση τρομοκρατίας που έστησε η εργοδοσία με διάφορους τρόπους: Κατέθεσε αγωγή για «διαφυγόντα κέρδη». Εφτασαν να τους απειλήσουν με νταλίκα που στήθηκε λίγα μέτρα πριν την είσοδο ότι «θα εισβάλει, αν δεν απομακρυνθούν».

Εκείνοι, όμως, που αποδείχτηκαν οι καλύτεροι «μαχητές» της εργοδοσίας, ήταν τα μέλη της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ) της διοίκησης του (..!) συνδικάτου (!) επαγγελματιών οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων Ελλάδας, που πρωτοστάτησαν - όπως κατήγγειλαν στον «Ρ» οι εργάτες - από το ξημέρωμα για να σπάσει η περιφρούρηση. Οι ίδιοι «συνδικαλιστές» βρίσκονταν συνεχώς δίπλα δίπλα με την εργοδοσία, παζαρεύοντας πότε με το καρότο και πότε με το μαστίγιο πόσα δεδουλευμένα θα δώσει η εργοδοσία τους επόμενους μήνες.

Το μέρος της εργοδοσίας πήρε και η Αστυνομία, που έδωσε προθεσμία στους εργάτες να αποχωρήσουν, αλλιώς θα προχωρούσαν σε «επιχείρηση». Στο κενό έπεσε και αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησης. Οι εργαζόμενοι δυνάμωσαν το μπλόκο της περιφρούρησης, έχοντας στο πλευρό εργαζόμενους και συνδικαλιστές ταξικών σωματείων και άλλων φορέων της περιοχής, όπως το Συνδικάτο Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ», το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Θριασίου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Στο πλευρό τους βρέθηκε εκ μέρους του ΚΚΕ και ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ που κάλεσε την Αστυνομία να απομακρυνθεί. «Η εργοδοσία έχει αποθρασυνθεί από την κυβερνητική πολιτική, αλλά και από την ανοιχτή απεργοσπαστική τακτική της ΓΣΕΕ», σημείωσε απευθυνόμενος στους εργάτες και καλώντας τους να συνεχίσουν ανυποχώρητα. Την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας του σωματείου των οδηγών κατήγγειλε και ο Γιώργος Ζεϊμπεκίδης, συνδικαλιστής της ΕΣΑΚ, τονίζοντας ότι «αντί να υπερασπίζεται, όπως έχει καθήκον, τους εργαζόμενους υπερασπίζεται ανοιχτά τα συμφέροντα της εργοδοσίας». Αυτό επιβεβαίωσε, άλλωστε, και μια κατάπτυστη ανακοίνωση, με την οποία οι δυνάμεις αυτές καταθέτουν τα διαπιστευτήριά τους στην εργοδοσία, κινούμενες στην ίδια άθλια απεργοσπαστική τακτική της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και εξαπολύοντας επίθεση στον γνήσιο υποστηρικτή των εργαζομένων, το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ