Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Μαχητικές απεργιακές διαδηλώσεις

Με μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις και δίνοντας από νωρίς τη μάχη της περιφρούρησης σε μια σειρά από χώρους δουλειάς, συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ οι εργάτες και οι υπάλληλοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, και σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στην Αλεξανδρούπολη οι εργάτες πορεύτηκαν από το Δημαρχείο και αντάμωσαν με τους αγρότες που, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», από τις 11 το πρωί της Πέμπτης προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της Νομαρχίας.

Στην Καβάλα από τις 6.30 μέχρι τις 9 το πρωί, οι ταξικές δυνάμεις απέκλεισαν τον ΟΑΕΔ. Ακολούθησε μαχητική διαδήλωση, με τη συμμετοχή εργαζομένων από εργοστάσια της περιοχής όπως η ΒΦΛ, αλλά και από το νοσοκομείο, τις κατασκευές, το εμπόριο, τις υπηρεσίες, τους εργαζόμενους σε προγράμματα stage.

Και στην Ξάνθη οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας έξω από το κατάστημα «Hondos». Μαχητική ήταν η απεργιακή διαδήλωση στην πόλη, όπως επίσης στη Δράμα και την Κομοτηνή.

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν σε κάθε πόλη της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων από τον ιδιωτικό τομέα, τα προγράμματα stage, αλλά και τους αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ, όπως, π.χ., στις Σέρρες και την Κατερίνη.

Στην απεργία και τη συγκέντρωση στο Κιλκίς συμμετείχαν οι εργαζόμενοι από τα «Κλωστήρια Κιλκίς» αλλά και οι εργαζόμενοι της «ΣΤΗΜΠΕΘΕΡΜ», οι οποίοι εδώ και μήνες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Στη Νάουσα η απεργιακή κινητοποίηση χαρακτηρίστηκε από τη μαζική συμμετοχή των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών και των εποχιακών εργατών στα διαλογητήρια, που μαζί με τους οικοδόμους παλεύουν για μέτρα προστασίας των ανέργων και ενίσχυσης του εισοδήματός τους, για το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το ταμείο ανεργίας, από τα οποία αποκλείονται λόγω της ανεργίας που τσακίζει την περιοχή. Ολοι μαζί πραγματοποίησαν μαχητική πορεία και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ.

Μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν και σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Γρεβενά, Καστοριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ