Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Διαδήλωσαν μαζί εργάτες και αγρότες

Συγκεντρώσεις στις πρωτεύουσες των νομών και σε άλλες πόλεις της Θεσσαλίας

Λάρισα: Μέτωπο εργατών - αγροτών κόντρα στα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και πολυεθνικών
Λάρισα: Μέτωπο εργατών - αγροτών κόντρα στα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και πολυεθνικών
Ηχηρό ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι απεργοί στη Θεσσαλία, οι οποίοι , προχτές, διαδήλωσαν στις πρωτεύουσες των νομών της περιοχής και σε άλλες επαρχιακές πόλεις διατρανώνοντας τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν την ταξική πάλη για τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, έδωσαν μαχητικό «παρών» στην απεργία και στις συγκεντρώσεις, «δηλώνοντας» ότι στην καπιταλιστική κρίση, στην επιθετικότητα της πλουτοκρατίας, της κυβέρνησης και της ΕΕ απαντούν με μαζικό ταξικό αγώνα, εντείνοντας τις προσπάθειες για ανασύνταξη του εργατικού κινήματος κόντρα στη γραμμή της υποταγής και της συναίνεσης των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ταυτόχρονα, στις απεργιακές συγκεντρώσεις αναδείχτηκε η ανάγκη ανάπτυξης κοινών αγώνων της εργατικής τάξης, με τ' άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στον κοινό εχθρό, την αντιλαϊκή πολιτική που δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει τα προβλήματά τους.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, στη μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, συμμετείχαν μικρομεσαίοι αγρότες που πέταξαν στο χώρο αγροτικά προϊόντα, ενώ υπήρχε και συμβολική παρουσία τρακτέρ, που στη συνέχεια αποτέλεσαν και τον προπομπό της δυναμικής πορείας στους δρόμους της πόλης. Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Γ. Σκόκας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Ρ. Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και ο Μ. Κολοβός, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής ΕΒΕ του νομού.

Πορεία με προπομπό τα τρακτέρ
Πορεία με προπομπό τα τρακτέρ
Στη Λάρισα, η συμμετοχή στην απεργία ήταν ικανοποιητική, ενώ από νωρίς το πρωί δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης στις πύλες των εργοστασίων και σε άλλους χώρους δουλειάς.

Στο Βόλο, στην απεργιακή συγκέντρωση, στην πλατεία Ελευθερίας, συμμετείχαν μαχητικά εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές και μαθητές, οι οποίοι στη συνέχεια βροντοφωνάζοντας αγωνιστικά συνθήματα πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης.

Στα Τρίκαλα, η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία, στην Καρδίτσα, επίσης, στην κεντρική πλατεία και ακολούθησαν πορείες.

Συγκεντρώσεις έγιναν ακόμα σε Ελασσόνα, Φάρσαλα και Σκόπελο.

Στη Λιβαδειά, σημαντική ήταν η επιτυχία της απεργίας σε κλάδους όπως οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συμμετείχαν και στη συγκέντρωση στην πόλη, ως αποτέλεσμα της προηγούμενης δουλειάς που είχε γίνει στον κλάδο με συγκεντρώσεις και συσκέψεις. Σημαντική ήταν και η επιτυχία στους οικοδόμους, με τη συμμετοχή πολλών εργαζομένων στις κατασκευές στην απεργία.

Στη Λαμία, μαζί με τους εργάτες διαδήλωσαν και οι αγρότες, ενώ μήνυμα αισιοδοξίας έστειλαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις και σε Χαλκίδα, Λαμία, Λιβαδειά, Θήβα, Αμφισσα, Αλιβέρι και Ιστιαία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ