Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Δεκέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10557

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Μόνη ελπίδα για τους λαούς ο κοινός αντιιμπεριαλιστικός ταξικός αγώνας

Ολόκληρη η εισηγητική ομιλία του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συνάντηση με θέμα «Η οργάνωση του αγώνα της εργατικής τάξης σε συνθήκες οικονομικής κρίσης στα Βαλκάνια».


ΣΕΛ.  12  -  13

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ στην προοπτική της αντεπίθεσης

Η απεργία στις 17 Δεκέμβρη αποτελεί μάχη ορόσημο για τη συνέχεια της ταξικής πάλης. Για την ανασύνταξη, την ισχυροποίηση του εργατικού κινήματος, τον αγωνιστικό και ταξικό προσανατολισμό του, στον αγώνα κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο, τα κόμματά του και τους εκπροσώπους τους στο εργατικό κίνημα, τους κρατικούς μηχανισμούς. Αναμετρήθηκαν δύο κόσμοι, δύο στρατηγικές: Από τη μια, τα μονοπώλια με όλα τα στηρίγματά τους. Από την άλλη, η εργατική τάξη με τα συνδικάτα της, τις διεκδικήσεις για την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής οικογένειας, με το μεγαλείο της ηθικής υπεροχής και των αξιών της αυτοθυσίας, της ταξικής αλληλεγγύης. Η συζήτηση σε κάθε τόπο δουλειάς, παντού, για τα συμπεράσματα και την πείρα, είναι προϋπόθεση για την κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην εξελισσόμενη επίθεση του κεφαλαίου. Για πιο ισχυρή εργατική ταξική και λαϊκή αντεπίθεση. Για εργατική λαϊκή συστράτευση, για μαζικό λαϊκό απεγκλωβισμό από την ιδεολογία και τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ.


ΣΕΛ.  2  -  3,    6  -  11,    15

Προσφορές
  • Ο Χ. Τ. προσφέρει στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 7.700 ευρώ.
  • Ο αντιστασιακός ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΖΟΥΡΑΣ προσφέρει στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 3η δόση, ακόμα 1.000 ευρώ.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Εν αναμονή του νομοσχεδίου για τις προσλήψεις, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να οξύνουν την πάλη τους για το δικαίωμα όλων στη δουλειά, για την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην εκπαίδευση.


ΣΕΛ.  19
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ενισχύουν το αντιαγροτικό κλίμα...

Οι κλιματικές αλλαγές αποτελούν το νέο άλλοθι για να περάσουν ακόμα πιο αντιδραστικά μέτρα σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς.


ΣΕΛ.  20

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ