Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ STAGE
Απέκλεισαν το υπουργείο Εργασίας

Κινητοποιήσεις σε Κρήτη και Σέρρες

Αποψη από το χτεσινό αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας
Αποψη από το χτεσινό αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας
Με ακόμα μεγαλύτερη ένταση συνεχίζουν τον πολύμηνο αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, οι εργαζόμενοι με stage, οι οποίοι χτες απέκλεισαν το υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα και πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι χτεσινές κινητοποιήσεις έγιναν στο πλαίσιο της δεύτερης συνεχόμενης 24ωρης απεργίας τους, ενώ συνεχίζουν με νέες απεργίες από τις 24 Δεκέμβρη έως και τις 31 Δεκέμβρη.

Χτες προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας στην Πειραιώς, από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Η αποφασιστικότητά τους εξανάγκασε την κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ που είχε στείλει στην αρχή. Εριξε στο κενό τις άθλιες προσπάθειες του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο υπουργείο και στελέχους της ΠΑΣΚΕ να σπάσει τον αποκλεισμό.

Στο πλάι των εργαζομένων βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Παπακωνσταντίνου και στελέχη του ΠΑΜΕ από διάφορους κλάδους. Ο Ν. Παπακωνσταντίνου σε δήλωσή του επισήμανε μεταξύ άλλων την αξιοσημείωτη αγωνιστική αντοχή των εργαζομένων η οποία αποτελεί παράδειγμα και διαμήνυσε ότι έχουν την έμπρακτη στήριξη του ΚΚΕ.

Παγκρήτια κινητοποίηση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι με stage από όλους τους νομούς του νησιού στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Κατήγγειλαν τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους και αποδοκίμασαν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Στη συγκέντρωση χαιρέτισε και αντιπροσωπεία της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μέχρι τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Σε κατάληψη του κτιρίου της Νομαρχίας Σερρών προχώρησαν από τις 7.30 χτες το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι σε προγράμματα stage. Ανάρτησαν πανό στο κτίριο της Νομαρχίας και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους πολίτες. Τέλος, προειδοποίησαν πως θα συνεχίσουν τις συμβολικές καταλήψεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ