Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Ταξική απάντηση στην αντεργατική πολιτική

Αποψη από τη μαχητική πορεία που έγινε στην Πρέβεζα
Αποψη από τη μαχητική πορεία που έγινε στην Πρέβεζα
Ηχηρό αγωνιστικό ταξικό μήνυμα υπεράσπισης του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία, στο μεροκάματο, στη σύνταξη, στην Υγεία και Παιδεία, της προβολής και διεκδίκησης των σύγχρονων δικαιωμάτων τους έστειλαν εκατοντάδες εργαζόμενοι σε Ηπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα και Λευκάδα με τη συμμετοχή τους στις χτεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Οι εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους και χώρους δουλειάς ανταποκρίθηκαν μαζικά στο απεργιακό κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων αψηφώντας τα κελεύσματα υποταγής και μοιρολατρίας, της απεργοσπασίας και υπονόμευσης των συμβιβασμένων ηγεσιών στο συνδικαλιστικό κίνημα, που βάζουν πλάτη για να ενταθεί το βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε μια μαζική σε όγκο, δυναμική σε παλμό συγκέντρωση και πορεία, όπου αναδείχθηκε η ανάγκη κοινής δράσης και πάλης εργατών και αγροτών απέναντι στην ενιαία αντεργατική - αντιαγροτική επίθεση. Ιδιαίτερα διακριτή ήταν η συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων από τα ξενοδοχεία της Κέρκυρας που διαδήλωσαν κόντρα στην εργοδοτική ασυδοσία μαζί με άλλους εργαζόμενους από κοινού με τους αγρότες, που έδωσαν βροντερό «παρών» μαζί με την ΠΑΣΥ στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Πραγματοποιήθηκε πορεία με συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και το ΙΚΑ.

Στα Γιάννενα από νωρίς το πρωί δόθηκε με επιτυχία η μάχη της περιφρούρησης στον κόμβο της Βιομηχανικής Περιοχής, στο εργοστάσιο Πλαστικών Θράκης όπου πρόσφατα είχαμε και απολύσεις εργαζομένων και σε γιαπιά. Νέοι σε ηλικία και από χώρους δουλειάς εργαζόμενοι έκαναν το βήμα απέργησαν και βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί με τις ταξικές δυνάμεις όπως μετανάστες από το χώρο της οικοδομής, βιομηχανικοί εργάτες. Στην πορεία που ξεκίνησε από το δημαρχείο και πέρασε μέσα από την αγορά της πόλης συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι Επιτροπές Αγώνα του Πανεπιστημίου καθώς και η Συντονιστική Επιτροπή των ΕΒΕ.

Δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Αγρίνιο, όπου κρεμάστηκε γιγαντοπανό στο ΙΚΑ, σε Αρτα, Λευκάδα και Ηγουμενίτσα όπου οι ταξικές διοικήσεις των αντίστοιχων Εργατικών Κέντρων είχαν κηρύξει 24ωρη απεργία. Με τα λάβαρα του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι και στην Πρέβεζα, ενώ κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ