Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Σε φάση ύφεσης λέει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Σε φάση «ύφεσης του επιδημικού κύματος νέας γρίπης, με υψηλή ακόμη δραστηριότητα της νόσου» βρίσκεται η χώρα, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Εκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης της Νέας Γρίπης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Tην τελευταία βδομάδα επιβεβαιώθηκαν 1.871 κρούσματα της «νέας γρίπης», ενώ το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων φτάνουν τις 12.609. Στην έκθεση διαπιστώνεται μικρή μείωση (από 50% σε 46%) του ποσοστού των δειγμάτων που βρίσκονται θετικά στον ιό της «νέας γρίπης». Μείωση σημειώνει και ο αριθμός των επισκέψεων σε γιατρό για γρίπη, ενώ παρατηρείται σταθεροποίηση του ποσοστού των μαθητών που απουσιάζουν από το σχολείο τους.

Στο μεταξύ οι νεκροί από τη «νέα γρίπη» στη χώρα μας έφτασαν τους 53. Το ΕΚΕΠΥ κατέγραψε αλλοδαπό άντρα 27 ετών. Το ιστορικό του ασθενή διερευνάται. Την Πέμπτη και Παρασκευή εισήχθησαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση οκτώ ακόμα άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα 11χρονο κορίτσι με ιστορικό βρογχικού άσθματος.

Μείωση παρουσιάζεται και στον αριθμό των εμβολιασμών. Την Τετάρτη και Πέμπτη εμβολιάστηκαν 16.016 άτομα, ενώ συνολικά, από την έναρξη των εμβολιασμών, έχουν εμβολιαστεί 335.204 άτομα. Τη βδομάδα που πέρασε (Δευτέρα 14 - Παρασκευή 18 Δεκέμβρη) έγιναν και 143 κατ' οίκον εμβολιασμοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ