Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Δεν πληρώνουμε την κρίση τους

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν εργαζόμενοι από χώρους όπου αναπτύσσονται κινητοποιήσεις

«Οι 250 εργαζόμενοι της ELITE βρισκόμαστε σε αγωνιστική κινητοποίηση, διεκδικούμε τη δουλειά μας, μετά την ανακοίνωση της εργοδοσίας για πιθανό κλείσιμο του εργοστασίου, αλλά και τις δεδουλευμένες αποδοχές μας», είπε ανεβαίνοντας στο βήμα για να χαιρετίσει ο Γιάννης Σκουλής, μέλος της Εργοστασιακής Επιτροπής Εργαζομένων στην ELITE και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και επισήμανε: «Ολα τα προηγούμενα χρόνια παράξαμε εκατοντάδες χιλιάδες ζευγάρια παπούτσια που έφεραν εκατομμύρια κέρδη στην εργοδοσία. Σήμερα, μας ζητούν να πληρώσουμε για την κρίση τους. Δεν το δεχόμαστε και αγωνιζόμαστε για πλήρη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα». Κατέληξε λέγοντας: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με στήριγμα το Συνδικάτο μας, τις ταξικές δυνάμεις».

Η Ευδοκία Γερουλάκου, από τη Συντονιστική Συμβασιούχων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Δήμου Αθήνας, επισήμανε ότι οι συμβασιούχοι ενώνουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους απεργούς, για να αντισταθούν στους αντεργατικούς νόμους που γενικεύουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Να αντισταθούν στην ανεργία και στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να πετάξει στο δρόμο χιλιάδες συμβασιούχους. Να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χωρίς δικαιώματα.

Η Ευαγγελία Κουτράκου, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Stage, κατήγγειλε ότι τα αστικά μέσα ενημέρωσης έχουν πάρει «εντολή να μην προβάλλουν τους αγώνες μας. Γι' αυτό και βγήκε ο κύριος Ραγκούσης και είπε: "Τα stage κάτσανε καλά, ήρθαν στο υπουργείο, τους είπα ότι δε γίνεται τίποτα και σταμάτησαν". Και εγώ σας ρωτώ. Σταματήσαμε; Μήπως δε βλέπει, δεν ακούει, δεν ξέρει; Γνωρίζει πολύ καλά, αλλά ήθελε να ασκήσει προπαγάνδα σε όλα τα stage και στη συντονιστική επιτροπή». Ενώ αναδεικνύοντας την ανάγκη της οργάνωσης του αγώνα όλων των εργαζομένων σημείωσε: «Θα πρέπει όλοι να ξεσηκωθούμε σε όλο αυτόν το μεσαίωνα που πάνε να μας φορέσουν. Μόνο ο λαός έχει τη δύναμη. Μόνο αυτόν φοβούνται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ