Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κόψτε τον ομφάλιο λώρο με τη ΓΣΕΕ
  • Αντικομμουνιστικό παραλήρημα Παναγόπουλου στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας
  • Κάνει λόγο για υπερφίαλες απαιτήσεις των εργαζομένων και λιβανίζει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς

Την ώρα που η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ λιβανίζει την κυβέρνηση και τα αντιλαϊκά της σχέδια, το σύνθημα των εργαζομένων είναι ξεκάθαρο: «Κανένας διάλογος - καμιά θυσία για την πλουτοκρατία»

MotionTeam

Την ώρα που η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ λιβανίζει την κυβέρνηση και τα αντιλαϊκά της σχέδια, το σύνθημα των εργαζομένων είναι ξεκάθαρο: «Κανένας διάλογος - καμιά θυσία για την πλουτοκρατία»
Εντρομη μπροστά στη δυναμική του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, μπροστά στους αγώνες της εργατιάς ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αφού παραμονή της απεργίας ανέλαβε ανοιχτά το ρόλο του απεργοσπάστη, χτες έψαξε να βρει καταφύγιο και να οχυρωθεί πίσω από τον πιο χυδαίο αντικομμουνισμό. Πρωταγωνιστικό και πάλι ρόλο ανέλαβε ο Γ. Παναγόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο οποίος μετέτρεψε το βήμα του χτεσινού Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, σε βήμα του πιο πρωτόγονου αντικομμουνισμού και μέσα σε ένα παραλήρημα συκοφαντιών και ύβρεων επιτέθηκε κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Απαντώντας σ' αυτό το παραλήρημα, το οποίο συνοδεύτηκε και με ένα άκρατο λιβάνισμα προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την αντεργατική της πολιτική, ο Γ. Πέρρος εκ μέρους του ΠΑΜΕ, κάλεσε την εργατική τάξη να κόψει τον ομφάλιο λώρο με τη ΓΣΕΕ και να συμπαραταχθεί με τις ταξικές δυνάμεις.

Και τι δεν ανέσυρε από τα συρτάρια του μουχλιασμένου αντικομμουνισμού ο Γ. Παναγόπουλος: Με ύφος ιεροεξεταστή, ισχυρίστηκε ότι «είναι βέβηλο να ταυτίζεται το ΚΚΕ με τον κομμουνισμό», ότι «έμμισθοι τραμπούκοι μάς εμποδίζουν να πάμε στο διάλογο και να συζητήσουμε», συκοφάντησε στελέχη του ΠΑΜΕ με ασύστολα ψεύδη, οι δυνάμεις του οποίου - όπως είπε - «έχουν επιλέξει να διασπούν και να υπονομεύουν τη ΓΣΕΕ». Ομως, το αντιΚΚΕ και αντιΠΑΜΕ κρεσέντο του προέδρου, κανέναν δεν μπορεί να πείσει. Δεν μπορεί να κρύψει ούτε τις πομπές της ΓΣΕΕ. Γιατί, βέβηλο και ανοσιούργημα, που δεν ξεπλένεται με τίποτα, είναι μια μέρα πριν την απεργία, να βγάζεις ανακοίνωση και να απειλείς ευθέως τους εργάτες πως αν απεργήσουν θα απολυθούν. Βέβηλο είναι να ταυτίζεσαι με τους εργοδότες, με τον ΣΕΒ, τις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Την πραγματική υπονόμευση των συμφερόντων της εργατικής τάξης την κάνει συστηματικά και ασύστολα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που πρωτοστατεί στο διάλογο - απάτη για το Ασφαλιστικό. Βέβηλη είναι η ΓΣΕΕ, που έχει αναδείξει ως υπέρτατο καθήκον και αποστολή της την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Βέβηλοι είναι αυτοί που πρωτοστάτησαν - όπως o Γ. Παναγόπουλος - για να εκδιωχθούν από τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στα stage. Υπονομευτές των συμφερόντων της εργατιάς είναι αυτοί που υπογράφουν συμβάσεις του ενός ευρώ αύξηση στο μεροκάματο και κομπορρημονούν γι' αυτό, όταν χτες στην εισήγηση που παρουσίασαν, παραδέχτηκαν ότι οι κατώτεροι μισθοί στη χώρα μας, αυτοί δηλαδή που διαμορφώνονται με τις υπογραφές της πλειοψηφίας, αντιστοιχούν στο 54% του μέσου όρου των κατώτερων μισθών που ισχύουν στην ΕΕ. Αυτά είναι τα πραγματικά «κατορθώματα» της ΓΣΕΕ.

ΠΑΜΕ: Κόψτε τον ομφάλιο λώρο με τη ΓΣΕΕ

Απάντηση στην αντικομμουνιστική πρόκληση έδωσε ο Γιώργος Πέρρος, ο οποίος μιλώντας εκ μέρους του ΠΑΜΕ ανακοίνωσε την αποχώρηση των αντιπροσώπων του από τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου και έδωσε «συγχαρητήρια» στη ΓΣΕΕ, γιατί όπως τους είπε «Από χτες αποχτήσατε έναν ακόμα τίτλο, μαζί με όλους τους άλλους τίτλους που είχατε, τον τίτλο του απεργοσπάστη. Βγάλατε την απεργία παράνομη, πριν τη βγάλουν παράνομη οι δικαστές... Είναι μικρό το μπόι σας για να κρίνετε το ταξικό κίνημα». Στις άναρθρες κραυγές των στελεχών της πλειοψηφίας, τα οποία προσπαθούσαν να τον εμποδίσουν να μιλήσει, ο Γ. Πέρρος τους αντέτεινε: «Κοιταχτείτε στον καθρέφτη σας... στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» και κατέληξε: «Καλούμε την εργατική τάξη να κόψει τον ομφάλιο λώρο με τη ΓΣΕΕ και να συμπαραταχθεί με τις ταξικές δυνάμεις».

Οχι υπερφίαλες απαιτήσεις

Το πόσο επικίνδυνη αποδεικνύεται κάθε μέρα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, επιβεβαιώθηκε και από τις θέσεις της σχετικά με τη νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση και την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι. Μέσα σε ένα κλίμα εκφυλισμού όπου στη συνεδρίαση, μετά και την αποχώρηση του ΠΑΜΕ, παρέμεναν μόνο μερικές δεκάδες συνδικαλιστές από τα 230 μέλη του Γενικού Συμβουλίου, έγινε «ανάλυση» του εκλογικού αποτελέσματος και χαρτοπόλεμος για το ποια είναι η πιο καλή πολιτική, της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ; Ως εκ τούτου, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ ανέδειξε τη ΓΣΕΕ ως το «θεματοφύλακα» του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ που πρέπει να τηρηθεί, ενώ στην εισήγησή του ο Γ. Παναγόπουλος είδε στον προϋπολογισμό «στοιχεία υπέρβασης από τη συντηρητική διαχείριση των τελευταίων ετών»! Μίλησε για πλαίσιο διεκδικήσεων που θα ενισχύει τα κατώτατα μεροκάματα, προτείνοντας «ειδική σύμβαση» για εφάπαξ ποσό στα κατώτερα όρια και αμέσως μετά έναρξη διαπραγμάτευσης για ποσοστιαία αύξηση, πάνω στο νέο βασικό μισθό που θα έχει προκύψει. Βέβαια, για να μην υπάρχει παρεξήγηση για το πόση μπορεί να είναι η αύξηση που θα ζητήσει, έσπευσε να δηλώσει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι «επιφυλακτικοί» όταν κάποιος παρουσιάζει «υπερφίαλες απαιτήσεις, έστω και αν αυτές περιβάλλονται το μανδύα της ανάγκης και της δικαιοσύνης, ιδιαίτερα τώρα που στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας καταγράφονται τρομακτικές απώλειες θέσεων εργασίας»! Για όποιον δεν κατάλαβε καλά, το μήνυμα είναι σαφές: Μη ζητάτε αυξήσεις, γιατί εδώ υπάρχει κρίση και ανεργία. Ποιος είπε ότι ο ΣΕΒ, στο πρόσωπο της ΓΣΕΕ δεν έχει βρει τον πιο καλό υπηρέτη;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ