Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ
Τρεις νεκροί σε τρεις μέρες...

Μεγαλώνει η λίστα του αίματος σε χώρους δουλειάς

Eurokinissi

Τρεις ακόμη εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους μέσα στο χώρο όπου δούλευαν κι αυτό μέσα σε ένα τριήμερο. Κάτω από τόνους πέτρας «θάφτηκε», προχτές Πέμπτη, ο 62χρονος Ιταλός μηχανικός Σέρτζιο Σιάνι, διευθυντής της κοινοπραξίας που κατασκευάζει το τμήμα Μαλιακός - Κλειδί στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Ο μηχανικός καταπλακώθηκε από βράχους μετά από μεγάλης κλίμακας κατολίσθηση στα Τέμπη, στην ευρύτερη περιοχή όπου γίνονταν ανατινάξεις για την κατασκευή σήραγγας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες είχαν γίνει μικρότερης έκτασης κατολισθήσεις. Ο Σέρτζιο Σιάνι, μαζί με ένα συνεργείο, πήγε στην περιοχή για να διερευνήσει την κατάσταση και έχασε τη ζωή του.

Χτες, το θάνατο βρήκε ο 44χρονος Ευάγγελος Ταβλαρίδης, που εργαζόταν στην ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕΒΕ (μονάδα εμπορίας, επεξεργασίας και μεταποίησης σιδήρου, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο). Σύμφωνα με το ΣΕΠΕ ο εργαζόμενος καθάριζε το μηχάνημα κοπής ρολών λαμαρίνας και ενώ πλησίασε για να αλλάξει τους κυλίνδρους τον «έπιασε» το μηχάνημα την ώρα που περιστρέφονταν.

Το θάνατο βρήκε τα ξημερώματα της Τρίτης 15 του Δεκέμβρη και ο 76χρονος, συνταξιούχος, καπετάνιος Γιώργος Μαρκουλάκης, αφού έπεσε από το σκάφος αναψυχής «ΑΚΟΥΑΡΕΛΑ» στο έδαφος του Ναυπηγείου Κυνοσούρας ΑΕ, όπου βρισκόταν για να κάνει επισκευαστικές εργασίες. Το περιστατικό έγινε γνωστό την Τετάρτη. Ο εργαζόμενος βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος, μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας κι έπειτα στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου άφησε και την τελευταία του πνοή. Το σκάφος όπου εργαζόταν ο 76χρονος καπετάνιος ανήκει στον Αχιλλέα Καραμανλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ