Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ
Βιομηχανία διώξεων και επιθέσεων

Συγκέντρωση σήμερα στις 10 το πρωί στα δικαστήρια του Πειραιά, όπου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα του Δήμου ενάντια στην απεργία των Οδηγών - Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών του Δήμου

Εντείνονται οι διώξεις και οι επιθέσεις από το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, εργοδοτών, κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, με στόχο να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους, ώστε να διευκολύνουν την εφαρμογή των σκληρών αντεργατικών σχεδιασμών τους.

Μόνο τις τρεις τελευταίες μέρες είχαμε την προσπάθεια ποινικοποίησης της απεργίας των ναυτεργατών, το κάλεσμα για απεργοσπασία από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και την αντικομμουνιστική επίθεση που εξαπέλυσε χτες ο πρόεδρός της, τη χτεσινή επιχείρηση ποινικοποίησης της απεργίας των εργαζομένων στο Δήμο Πειραιά, τη δίωξη στελέχους του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστή στη ΔΕΗ, τη νέα επίθεση που δέχθηκαν οι ταξικές δυνάμεις από κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές στον κλάδο των ναυτιλιακών εταιρειών.

Στον Πειραιά ο δήμαρχος της πόλης και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παν. Φασούλας σέρνει σήμερα τους εργαζόμενους της καθαριότητας στα δικαστήρια, απαιτώντας να κηρυχθεί η απεργία που αποφάσισαν παράνομη και καταχρηστική. Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα γίνει στις 10 π.μ. στα δικαστήρια του Πειραιά. Συγκεκριμένα, το Σωματείο Οδηγών - Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών του Δήμου αποφάσισε σε έκτακτη γενική συνέλευση - ύστερα από πρόταση της ΔΑΣ ΟΤΑ - 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή, αποχή το Σαββατοκύριακο, 24ωρες απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση της δημοτικής αρχής να τροποποιήσει τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας των Διευθύνσεων Καθαριότητας και Μηχανολογικού - Ηλεκτρολογικού. Καταγγέλλουν ότι η τροποποίηση οδηγεί στον κατακερματισμό της καθαριότητας, συρρίκνωση των θέσεων μόνιμης και σταθερής εργασίας, διεύρυνση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, ενώ ανοίγει το δρόμο για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.

Το Συντονιστικό ΟΤΑ Δήμων Πειραιά καταγγέλλει τον δήμαρχο Πειραιά και σε συγκέντρωση σήμερα, στις 10 π.μ., στα δικαστήρια. Ανάλογη ανακοίνωση έβγαλε και η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ.

Στη ΔΕΗ

Στη ΔΕΗ σημειώθηκε ένα ακόμα κρούσμα ποινικοποίησης της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης από την επιχείρηση. Ο διευθυντής του Ορυχείου Νότιου Πεδίου Ιωακείμ υπέβαλε μήνυση κατά του στελέχους του ΠΑΜΕ, Κώστα Βόμβα, μέλους της διοίκησης του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), αντιπροέδρου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Στη διάρκεια συνέντευξης σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό ο συνδικαλιστής ανέφερε ότι την ώρα που εξελισσόταν έλεγχος της Τροχαίας στα φορτηγά που δούλευαν στις εργολαβίες του Ορυχείου, ο Ιωακείμ έδωσε εντολή να σταματήσουν να δουλεύουν (τα φορτηγά), γεγονός που αντικειμενικά κατέστησε αδύνατο τον έλεγχο. Αυτό, ο διευθυντής το θεώρησε συκοφαντική δυσφήμιση που βλάπτει την τιμή και την υπόληψή του, γιατί όπως ο ίδιος ισχυρίζεται - αλλά ποτέ δεν ειπώθηκε από τον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ - παρουσιάζεται ως «συνεργός παράνομων ενεργειών και παραλείψεων των εργολάβων». Τα επεισόδια ποινικοποίησης καταγγέλλουν η Νομαρχιακή Επιτροπή ΔΕΗ του ΚΚΕ και το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ).

Στις ναυτιλιακές

Συνδικαλιστές του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που είναι υπάλληλοι σε ναυτιλιακές εταιρίες προσπάθησαν να εμποδίσουν συνδικαλιστές της ΔΑΣ να περιοδεύσουν στους χώρους δουλειάς, στο πλαίσιο των εκλογών που είναι σε εξέλιξη για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ). Στην εταιρεία «ΑΝΕΚ» ο Δ. Βρόντος, διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας, επιτέθηκε φραστικά εναντίον των συνδικαλιστών και προσπάθησε να τους βγάλει έξω, ενώ μάζεψε από τα γραφεία των εργαζομένων τη διακήρυξη της ΔΑΣ. Ο Δ. Βρόντος είναι στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, αντιδήμαρχος Πειραιά, μέλος της απερχόμενης διοίκησης του ΠΑΣΕΝΤ και «κοσμεί» το ψηφοδέλτιο του Θ. Βασιλόπουλου, απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΕΝΤ και στέλεχος του ΣΥΝ. Ανάλογη ήταν η αντιμετώπιση των εκπροσώπων της ΔΑΣ και στις «Μινωικές Γραμμές» από την Δήμητρα Καραβοκύρη, υπάλληλο της εταιρείας, επίσης μέλος της απερχόμενης διοίκησης του ΠΑΣΕΝΤ και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του Βασιλόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ