Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ STAGE
Μόνο με μόνιμη σταθερή δουλειά ... «υποχωρούμε»

Συμβολικό αποκλεισμό στο Δημαρχείο Περιστερίου έκαναν χτες οι απεργοί

Μία από τις εισόδους του δημαρχείου που απέκλεισαν συμβολικά οι απεργοί εργαζόμενοι με stage
Μία από τις εισόδους του δημαρχείου που απέκλεισαν συμβολικά οι απεργοί εργαζόμενοι με stage
«Η δικαίωση δεν θα 'ρθει ούτε από τον καναπέ, ούτε στα "τραπέζια". Θα 'ρθει από τον ανυποχώρητο αγώνα μας. Και όσοι ελπίζουν ότι θα σταματήσουμε είναι γελασμένοι. Δεν θα συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο από μόνιμη, σταθερή δουλειά».

Αυτό το μήνυμα έστειλαν και χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στα stage, που πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό του δημαρχείου Περιστερίου, προς την κυβέρνηση και όσους της «κάνουν πλάτες» με το υποκριτικό επιχείρημα της ...αξιοκρατίας και της διαφάνειας. Ο αποκλεισμός έγινε στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων με stage, συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεών τους. Οι απεργοί από νωρίς έφτασαν στο αγωνιστικό τους «ραντεβού», στάθηκαν μπροστά από τις πόρτες του δημαρχείου και άπλωσαν το πανό της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής: «Οι συμβάσεις λήγουν, οι αγώνες ΟΧΙ».

Να σημειωθεί, ότι στο Δήμο Περιστερίου απασχολούνται συνολικά 390 εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (συμβάσεις, μερική απασχόληση, μπλοκάκια κλπ.) από τους οποίους οι 159 είναι με stage. Στο πλευρό των απεργών εργαζομένων, βρέθηκαν χτες ο Γρ. Τιμπλαλέξης, δημοτικός σύμβουλος με την Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΠΑΣΥ) Περιστερίου, ο Γ. Κατσίκης, διαμερισματικός σύμβουλος του συνδυασμού και ο Γ. Καταχανάς, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.

Οπως σημειώνει η ΠΑΣΥ Περιστερίου, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα και ρεαλιστικότητα του αιτήματος για μόνιμη δουλειά, ο Οργανισμός του δήμου προβλέπει 1.900 θέσεις και σήμερα εργάζονται μόλις 1.300. Επιπλέον, στο πράσινο και στην καθαριότητα έχει να προσληφθεί εργαζόμενος από το 1994 και το 2004 αντίστοιχα.

Μαζική κινητοποίηση και παρά τη βροχή, έγινε χτες και στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή εργαζομένων σε προγράμματα stage από πολλές πόλεις της Μακεδονίας. Συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου και από εκεί με μαχητική πορεία, διαδήλωσαν μέχρι το πρώην υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Σήμερα στις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι σε προγράμματα stage στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

«Δεν έχω κάνει ποτέ μόνο μία δουλειά...»

«Από τα 21 μου χρόνια δεν έχω κάνει ποτέ μία μόνο δουλειά και ποτέ δεν έχω εργαστεί κάπου με σταθερότητα. Στην Ολυμπιακή, μετά από 8 μήνες με απέλυσαν. Για καθημερινή εργασία με βάρδιες και δύο ρεπό τη βδομάδα έπαιρνα 580 ευρώ. Πώς να ζήσεις με τόσα; Κι οι γονείς μου είναι συνταξιούχοι, δεν μπορώ να τους ζητάω λεφτά... Σεκιούριτι δούλεψα στον "Ευαγγελισμό" για 2 - 2,5 ευρώ την ώρα. Είμαι και άτομο με αναπηρία και παρ' όλα αυτά πάντα μετά από την "κανονική" δουλειά, δούλευα σε περίπτερο για 25 ευρώ παραπάνω. Ισα - ίσα για να ζω, δηλαδή, δουλεύω όλη μέρα». Αυτά είναι τα λόγια του Νίκου, εργαζόμενου με stage επί τρία χρόνια στο δήμο Περιστερίου, που περιγράφουν τη ζωή χιλιάδων νέων εργαζομένων.

«Γιορτές δεν έχω κάνει ποτέ με τους δικούς μου ανθρώπους. Πάντα δούλευα. Φεύγω από το Δήμο 3 το μεσημέρι, πάω στο περίπτερο και σπίτι στις 11 το βράδυ. Την κοπέλα μου τη βλέπω μόνο Κυριακές. Ούτε για ένα ποτό δεν περισσεύουν λεφτά. Στις γιορτές και αν...», λέει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ