Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΩΣΠΟΥ ΝΑ 'ΡΘΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΙΤΑ: «Το τεστ είναι διπλό. Από τη μια πλευρά να πειστούν οι αγορές ότι τα μέτρα θα είναι αποτελεσματικά. Και από την άλλη να πειστούν οι πολίτες ότι δεν κινούνται στην πεπατημένη αλλά ότι συμβαδίζουν με τις προεκλογικές διακηρύξεις για κοινωνική δικαιοσύνη» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ: «Θα εφαρμοστεί ένα "αναλογικό" σύστημα, ώστε κάθε χρόνος ασφάλισης μετά τη συμπλήρωση 15ετίας να οδηγεί σε προσαύξηση της βασικής σύνταξης (...) Πολλοί εργαζόμενοι με την συμπλήρωση 4.500 ενσήμων (με τα οποία θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης) σταματούν την ασφάλιση και στρέφονται στην ανασφάλιστη εργασία, ώσπου να φτάσουν στο όριο ηλικίας» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΟΝΕΙΡΑ: «Μπορεί να μας πει χωρίς μισόλογα ο πρωθυπουργός τι πρόγραμμα έχει καταστρώσει, πριν ο πανικός που υφέρπει σε όλους μας γίνει έκρηξη και δεν θα συμμαζεύεται; Πριν δει την ανεργία στο 20% και τις διαδηλώσεις να μην ελέγχονται ούτε από τον Στρατό; Αναρωτιέμαι: Ποιος από τους κυβερνώντες μπορεί και κοιμάται ήρεμα το βράδυ;» (η Α. Παναγιωταρέα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΘΡΑΣΟΣ; «Ενα από τα μέτρα που έχουν εξεταστεί αφορά το ενδεχόμενο περικοπών στις αμοιβές (...) Εξετάστηκε η πρόταση να ανακοινώσει ο κ. Παπανδρέου την κατάργηση ή τον ετεροχρονισμό του 14ου μισθού (...) Η περικοπή του 14ου μισθού προτιμήθηκε να μην ανακοινωθεί χθες από τον Πρωθυπουργό (...) Η πρώτη παρουσίαση αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης στο Ζάππειο όπου ο κ. Παπανδρέου θα κηρύξει την έναρξη του εθνικού διαλόγου» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΕΙΣ: «Το κέρδος έχει ένα βασικό συστατικό. Είναι ανάγκη διαρκής (...) Εκείνοι που μιλούν για "νόμιμο", "λογικό" ή "ελεγχόμενο" κέρδος ή είναι οι ίδιοι αφελείς ή θεωρούν αφελείς όλους τους άλλους (...) Σήμερα που ο λαός στραγγίζεται για να βγουν οι οφειλές των ελάχιστων μονίμως κερδισμένων, δεν θα έπρεπε να μιλάνε στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί, επειδή αυτό εξοργίζει τους πολίτες» (ο Κ. Σ. Παπανικολάου στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ