Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παιχνίδι εντυπώσεων

Ζητά πίσω τώρα η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), τα περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ που είχαν παρακρατηθεί από θεσμοθετημένους πόρους της, προκειμένου για την υλοποίηση προγράμματος απασχόλησης (με ημερομηνία λήξης) 20.000 ανέργων, το οποίο απέσυρε η σημερινή κυβέρνηση. Η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ ανέμενε να υπάρχει πρόβλεψη για την επιστροφή των πόρων στο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις, κάτι που δεν έγινε και - όπως εκτιμά ο πρόεδρός της, Ν. Κακλαμάνης - δε θα γίνει ούτε σε επόμενο νομοσχέδιο.

Την ίδια ώρα, βέβαια, κουβέντα δε λέει το ανώτατο συλλογικό όργανο της Αυτοδιοίκησης για την παρακράτηση χρημάτων των δήμων, ύψους 517 εκατομμυρίων ευρώ, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση με την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2010. Πολύ απλά, συνεχίζεται το παιχνίδι των εντυπώσεων περί δήθεν διεκδίκησης από την ΚΕΔΚΕ των οφειλομένων (και είναι πολλά) προς τους δήμους, με την κυρίαρχη πολιτική να μένει στο απυρόβλητο και οι εργαζόμενοι να υφίστανται τις συνέπειές της.

Και βέβαια, μπορεί το ανωτέρω πρόγραμμα απασχόλησης με ημερομηνία λήξης να μην πέρασε, όμως η ομηρία ανέργων και εργαζομένων διαιωνίζεται με τη συνέχιση των ελαστικών μορφών εργασίας που προωθεί η κυβέρνηση και αποδέχεται η ΚΕΔΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ