Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΠΑΣΟΚικοί αντιπερισπασμοί...

Γρηγοριάδης Κώστας

Α, ΩΣΤΕ ΣΤΗ διαφθορά και την καταπολέμησή της έχει το μυαλό της η κυβέρνηση! Αυτά σκέφτεται ο Γιώργος Παπανδρέου στα ταξίδια του και πονοκεφαλιάζει...

Τη διαφάνεια έχουν κατά νου όλοι τους στο υπουργικό συμβούλιο, όταν κανονίζουν τις λεπτομέρειες της κυβερνητικής πολιτικής και γι' αυτό αγχώνονται...

Πώς γίνεται, όμως, αυτό το μικρό θαύμα! Αλλο να τους απασχολεί και άλλα να προωθούν. Γιατί αυτά που «ψήνονται» είναι κάτι νομοσχέδια για νέους φόρους και, φυσικά, ένα ακόμη αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

(Οχι πως αν βλέπαμε κάποιο νομοσχέδιο για τη διαφάνεια θα ...«έτρεχε κάτι στα γύφτικα», γιατί από νομοθεσία έχουμε χορτάσει, ενώ τα σκάνδαλα βασιλεύουν, απλούστατα γιατί φύονται στο ...γόνιμο χωράφι της ελεύθερης αγοράς).

Σε τελική ανάλυση, αν η κυβέρνηση θέλει «διαφάνεια», ας αφήσει τους στημένους ψευτοδιαλόγους και ας είναι «κρυστάλλινη» στο τι έχει συναποφασίσει με τις Βρυξέλλες, με τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές.

Ομως, αυτήν τη «διαφάνεια» δεν τη θέλει. Προτιμά να γίνεται ...κουβέντα για την κουβέντα, μήπως και ξεχάσουν οι εργαζόμενοι και οι μισθωτοί όλα τα υπόλοιπα που ετοιμάζονται.

Δεν είναι τόσο εύκολοι, όμως, οι αντιπερισπασμοί και σύντομα θα διαπιστώσουν πόσο «φτηνά» είναι τα κόλπα τους. Αλλωστε, δεν είναι και η πρώτη (ή η τελευταία) φορά που εφαρμόζονται.

ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΝΟΣ για τα πολιτικά πρόσωπα που ενδεχομένως να εμπλέκονται σε off shore εταιρείες από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη! Ολόκληρο νομοσχέδιο θα φέρει για το θέμα...

Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί. Στο ΠΑΣΟΚ, αν πεις την φράση off shore, νομίζουν ότι είναι κάποιος καινούριος χορός, ή είδος γλυκίσματος. Δεν ξέρουν από τέτοια πράγματα.

Πάντως, κάνει εντύπωση πώς γίνεται να είναι τόσο κακό πράγμα αυτές οι εταιρείες και ταυτοχρόνως κανείς να μην απαγορεύει τη λειτουργία τους στην Ελλάδα. Μυστήριο, βρε παιδί μου...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ