Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Ανησυχεί για την κοινωνική συνοχή

Η οποία, σημειώνει, κινδυνεύει από τη στροφή 180 μοιρών που έκανε το ΠΑΣΟΚ

Για... αναξιοπιστία κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τους ελαστικά απασχολούμενους και τους ανέργους, προειδοποιώντας το πώς με την πολιτική του τροφοδοτεί τον κίνδυνο διάρρηξης της ...κοινωνικής συνοχής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να δικαιολογήσει και τη δική του προεκλογική στάση (όταν μιλούσε για «θετικά σημεία» στις εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ) διαπίστωσε πως το κυβερνών κόμμα «έκανε στροφή 180 μοιρών» και αυτό συνιστά «κρίση αναξιοπιστίας». Ωστόσο ήταν η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ που επλήγη και στο πλαίσιο χτεσινής συνέντευξης Τύπου, καθώς ενώ ήταν πολύ πριν τις εκλογές γνωστή η κατεύθυνση της πολιτικής που θα εφάρμοζε το ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργούσε αυταπάτες και επέμενε να εξωραΐζει την εικόνα του κυβερνώντος κόμματος. Κάτι που «ξέχασε» πολύ γρήγορα και έφτασε χτες ο Αλ. Τσίπρας να ισχυρίζεται «εμείς προειδοποιήσαμε και προεκλογικά, προειδοποιούμε και σήμερα»!

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχτηκε τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η κυβερνητική προπαγάνδα περί της υποτιθέμενης αναγκαιότητας λήψης «σκληρών» μέτρων, λέγοντας «τα προβλήματα είναι υπαρκτά» και εισηγούμενος «σχέδιο για την κοινωνική συνοχή», για να χτυπηθούν δηλαδή εν τη γενέσει τους αγωνιστικά σκιρτήματα. Σχέδιο που κατά το ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων «μαχητική διεκδίκηση στο πλαίσιο της ΕΕ». Ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε προτάσεις όπως «να μην μπορούν δηλαδή οι κερδοφόρες επιχειρήσεις να προχωράνε σε απολύσεις. Να μην μπορούν οι επιχειρήσεις εκείνες, οι οποίες παίρνουν κρατικό ή ευρωπαϊκό χρήμα, να προχωράνε σε απολύσεις»...

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τη συνέντευξη απουσίασε εντελώς οποιαδήποτε αναφορά στην ΕΕ και το ρόλο της. Ακόμα και τις ασκούμενες πιέσεις προς την κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς δισταγμό τα μέτρα που από κοινού έχουν συνομολογηθεί σε ευρωενωσιακό επίπεδο, ο Αλ. Τσίπρας τις απέδωσε «στα κυρίαρχα λόμπι στην ΕΕ»! Αξιοσημείωτη και η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοινή έγνοια η καπιταλιστική ανάπτυξη με «κοινωνική συνοχή»(2015-02-13 00:00:00.0)
Με τον ΣΥΡΙΖΑ στις 26 Γενάρη για τη διασφάλιση των μεγαλοεπιχειρηματιών(2015-01-13 00:00:00.0)
Οχυρώνεται πίσω από κάλπικα διλήμματα(2014-08-26 00:00:00.0)
Υποψηφιότητες - ανάχωμα στη ριζοσπαστικοποίηση της λαϊκής δυσαρέσκειας(2010-09-09 00:00:00.0)
Προτεραιότητα ο εξωραϊσμός της ΕΕ(2009-06-02 00:00:00.0)
Προσηλωμένος στην ευρωενωσιακή «ολοκλήρωση»(2009-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ