Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κυνικές πρακτικές

Τραπέζια, καρέκλες, ψυγεία, τηλεοράσεις, ηλεκτρικές κουζίνες και άλλα μικροαντικείμενα του νοικοκυριού έχουν βάλει στο μάτι οι μηχανισμοί κατάσχεσης που έχει στήσει η κυβέρνηση για τα χρέη προς την εφορία. Είναι φανερό ότι η πρακτική αυτή καλλιεργείται από το γενικότερο κλίμα που επιχειρούν να διαμορφώσουν γύρω από το ύψος των εμφανιζόμενων ελλειμμάτων, για τη λεγόμενη δημοσιονομική προσαρμογή, για τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης, που φορτώνουν αποκλειστικά και μόνο στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.

Ακόμη και με βάση τις υπάρχουσες νομικές ρυθμίσεις προστασίας, αντικείμενα όπως τα παραπάνω έχουν το καθεστώς του «ακατάσχετου», κάτι που όμως δε συμβαίνει στην πράξη. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών εξέδωσε ειδική εγκύκλιο, γιατί όπως ο ίδιος σημειώνει «στα πλαίσια της επιδίωξης της είσπραξης δημοσίων εσόδων, παρατηρήθηκε το φαινόμενο να επιβάλλονται από δικαστικούς επιμελητές κατασχέσεις σε ακατάσχετα από το νόμο αντικείμενα» και ειδικότερα «σε είδη που είναι απαραίτητα για τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης των οφειλετών και των οικογενειών τους».

Τα παραπάνω είναι μια ακόμη κυνική ομολογία για το είδος των πρακτικών που έχουν να κάνουν και άμεσα απορρέουν από την εφαρμοζόμενη πολιτική και τις στοχεύσεις τους. Είναι μια ακόμη πρόκληση απέναντι στα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους. Από τη δική μας την πλευρά η απάντηση βρίσκεται και στην κατάργηση του «ακατάσχετου» των υπερκερδών που συσσωρεύουν οι μερίδες της κεφαλαιοκρατίας, που είναι τα μόνα για τα οποία κόπτονται οι διάφοροι Τρισέ, Αλμούνια, όπως και οι ντόπιοι από τους ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που συναποφάσισαν και εφαρμόζουν ο καθένας με τη σειρά του την ίδια πολιτική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
H τράπεζα αρπάζει και το επίδομα νοσηλείας από καρκινοπαθή(2023-06-01 00:00:00.0)
Φόροι, χαράτσια και στο βάθος πλειστηριασμοί(2013-08-18 00:00:00.0)
Φάμπρικα κατασχέσεων για μικροποσά(2010-06-11 00:00:00.0)
Θα εισπράττονται και με... κατασχέσεις(2002-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ