Παρασκευή 27 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ομολογούν τις προθέσεις τους

«Η αξία του δάσους για τον πολίτη μιας μεγάλης πόλης δε βρίσκεται στους ορεινούς όγκους και τους ωραίους δρυμούς, βρίσκεται στα επισκέψιμα και ανθρωποκεντρικά δασικά συστήματα, τα οποία περιβάλλουν την πόλη του»!

Τη ...βαθυστόχαστη αυτή θεωρία αναπτύσσει, σε άρθρο του στη χτεσινή «Ελευθεροτυπία», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ανωμερίτης, που είχε χρηματίσει, μάλιστα, και υπουργός Γεωργίας, θεματοφύλακας - υποτίθεται - των δασών της χώρας μας...

Αυτά που λέει είναι ασφαλώς αρκούντως αποκαλυπτικά για το τι επιφυλάσσει - όχι, βέβαια, ότι δεν ήταν φανερή η πρόθεσή τους και από την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 ή το νόμο του 1987 για τα «βοσκοτόπια» - η πολιτική του ΠΑΣΟΚ για τα δημόσια δάση: Μετατροπή τους σε πεδίο μιας απέραντης επιχειρηματικής «μπίζνας» για το μεγάλο κεφάλαιο, «φυτεύοντας» σ' αυτά ποικίλες δραστηριότητες, όπως αγροτοτουριστικές, αθλητικές, εμπορικές και - γιατί όχι; - οικιστικές!

Το ίδιο, άλλωστε, επιδιώκει να κάνει και η ΝΔ, με τη δική της δασοκτόνα αναθεώρηση του Συντάγματος, με τα ειδικά χωροταξικά σχέδια για τον τουρισμό και τη βιομηχανία ή ακόμη και με τα Προεδρικά Διατάγματα για την Πάρνηθα, όπου προβλέπονται πλήθος εμπορικών και επιχειρηματικών χρήσεων (του καζίνου, της Εκκλησίας, της «Τεχνόπολης», των οικοδομικών συνεταιρισμών κ.ά.).

Να, λοιπόν, πού επικεντρώνεται η πολιτική και των δυο για τα δάση: Στην άκρατη εμπορευματοποίησή τους. Μόνο που λίγοι από τους εκπροσώπους τους το ομολογούν ανοιχτά. Οι περισσότεροι - μέρες που είναι - επιμελώς προσπαθούν να το κρύψουν.

Ας βγάλει ο λαός τα συμπεράσματά του...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ