Παρασκευή 27 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βαδίζουμε στο δρόμο της Σωτηρίας

Εκδήλωση τιμής και μνήμης της νεαρής κνίτισσας, 27 χρόνια μετά τη δολοφονία της

Μπροστά στην πύλη της ΕΤΜΑ, εκεί που πριν από 27 χρόνια η νεαρή κνίτισσα, Σωτηρία Βασιλακοπούλου, άφησε την τελευταία της πνοή, δολοφονημένη από την εργοδοτική τρομοκρατία, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συγκεντρώθηκαν και χτες, για αποδώσουν ελάχιστο φόρο τιμής στη θυσία της, αλλά κυρίως για να διακηρύξουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την εκπλήρωση των ιδανικών για τα οποία έδωσε τη ζωή της.

Η Σωτηρία δε θα ξεχαστεί, όπως δε θα ξεχαστούν και οι χιλιάδες άλλοι αγωνιστές και αγωνίστριες που αφιέρωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων. Οι εκατοντάδες νέες και νέοι κομμουνιστές, σπουδαστές και εργάτες, που συγκεντρώθηκαν χτες, όπως και κάθε χρόνο, έξω από το εργοστασιακό κάτεργο της ΕΤΜΑ, κρατώντας ψηλά τα κόκκινα λάβαρα, φωνάζοντας δυνατά το σύνθημα «Εννιά δεκαετίες αγώνες και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», δε συμμετείχαν απλώς σε μια εκδήλωση μνήμης, αλλά σε μια αγωνιστική συγκέντρωση κόντρα στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία.

«Δεν ήρθαμε εδώ για να εκφωνήσουμε ένα λόγο σαν αυτόν που ακούμε στα μνημόσυνα, δεν είμαστε εδώ μόνο για να τιμήσουμε με θλίψη μια αγωνίστρια που δολοφονήθηκε για έναν δίκαιο αγώνα, είμαστε εδώ για να δώσουμε υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για όλα εκείνα για τα οποία έδωσε τη ζωή της», είπε στην ομιλία του ο Ορ. Παπαγιαννόπουλος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Παντείου.


«Στο δρόμο που διάλεξε η Σωτηρία, σ' αυτό το δρόμο βαδίζουμε κι εμείς, με πείσμα, πίστη και συνέπεια. Στο δρόμο της αντίστασης και της ρήξης με αυτές τις πολιτικές, στο δρόμο της ελπίδας και της προοπτικής», επισήμανε η Ιουστίνα Ζώτου, εκπρόσωπος του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών.

«Η δολοφονία της αποτέλεσε μια ακόμη θυσία των κομμουνιστών στον αγώνα τους για μια δίκαιη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από ανθρώπου, μια κοινωνία σοσιαλιστική. Αποτέλεσε μια ακόμα θυσία στην καθημερινή δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής της εργατικής τάξης και της νεολαίας», υπογράμμισε ο Παν. Παπαγεωργόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

«Ακόμη και στις μέρες μας ο εργοδοτικός και κυβερνητικός αυταρχισμός γεννά θύματα απ' την τάξη μας. Γι' αυτό η πάλη μας επιτάσσεται να είναι πιο μαζική, πιο οργανωμένη. Να πείθουμε καθημερινά για το μονόδρομο του αγώνα τους εργαζόμενους. Αυτό το δρόμο διάλεξε η Σωτηρία. Σ' αυτά τα βήματα θα συνεχίσουμε και εμείς σαν ΠΑΜΕ, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και όσους τους διακονούν. Μαζί εργατική τάξη και νεολαία να γίνουμε αφέντες του πλούτου που παράγουμε», τόνισε ο Κ. Ζιώβας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με θεατρικό δρώμενο και καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο της Σ. Βασιλακοπούλου από το ΚΣ της ΚΝΕ, την Επιτροπή Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ, το Σύλλογο Φοιτητών Παντείου, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών, την Ομοσπονδία Ιματισμού - Δέρματος, την Ομοσπονδία Οικοδόμων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, την ΕΓ του ΠΑΜΕ και άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ