Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Ιούλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9838

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ των εργαζόμενων γυναικών

Το ΚΚΕ απορρίπτει την πολιτική που διατηρεί την ανισότιμη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και τις διακρίσεις σε βάρος της και προτείνει:

  • Σταθερή δουλιά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εξίσωση των αμοιβών και να υπάρχει διαφορά 5 χρόνων στη συνταξιοδότηση της γυναίκας.
  • Ενιαία αντιμετώπιση για τις μητέρες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για τις αυτοαπασχολούμενες μητέρες. Αδεια μητρότητας, δύο ώρες για κάθε μέρα για δύο χρόνια και μία ώρα για τα επόμενα δύο χρόνια ή εννέα μήνες εφάπαξ με αποδοχές για όλες τις εργαζόμενες μητέρες.
  • Προστασία των εγκύων, λεχωνών και γαλουχουσών στους χώρους εργασίας, να γίνει αξιολόγηση των κινδύνων, και άδεια με αποδοχές για όλο το διάστημα της κύησης και λοχείας.
  • Διεύρυνση των ασφαλιστικών, υγειονομικών και κοινωνικών παροχών στις γυναίκες με αναπηρία, σε χήρες, διαζευγμένες, ανασφάλιστες, άγαμες μητέρες.
  • Τα μέλη των μονογονεϊκών οικογενειών να εργάζονται μόνο πρωινή βάρδια μέχρι τα παιδιά να φθάσουν στην ηλικία των 10 ετών και να υπάρχει μειωμένο ωράριο εργασίας για τις μονογονεϊκές οικογένειες με ανάπηρα παιδιά και αυξημένη κατά μία εβδομάδα καλοκαιρινή άδεια.
  • Δωρεάν νοσοκομειακή κάλυψη για κύηση, γέννα, για τις μετανάστριες, ιατρική παρακολούθηση των παιδιών τους.
  • Eurokinissi

    Δημόσιοι δωρεάν βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί και κατασκηνώσεις, που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ
Απαίτηση για έγκαιρη και ολική αποζημίωση στους πληγέντες

Σε πληγείσες περιοχές της Αιγιάλειας περιόδευσε χτες το απόγευμα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου γνώρισε από κοντά τις καταστροφές που προκάλεσε η φονική πυρκαγιά και επικοινώνησε με τους κατοίκους των χωριών αυτών. Ολοκλήρωσε την περιοδεία της με συνέντευξη Τύπου, όπου η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε πως το κυριότερο ζήτημα αυτής της καταστροφής είναι η ανάγκη της έγκαιρης και ολικής αποζημίωσης των κατεστραμμένων αγροτικών καλλιεργειών, τόσο στην παραγωγή όσο και στο αγροτικό κεφάλαιο, ώστε οι κάτοικοι αυτών των περιοχών να σταθούν στα πόδια τους και να μπορέσουν να επιβιώσουν στον τόπο τους.


ΣΕΛ.  8  -  9


ΚΚΕ
Δικαίωμα των εργαζομένων οι διακοπές

Τις διακοπές των εργαζομένων, που μετατρέπονται σε εμπόρευμα, φέρνουν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ, ενώ και χτες η ΚΟ Πειραιά έκανε εξόρμηση στο λιμάνι και συζήτησε τα προβλήματα με χιλιάδες επιβάτες.


ΣΕΛ.  3
«ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ»
Εργοδοτική τρομοκρατία

Τη σύλληψη από αστυνομικούς συνδικαλίστριας την ώρα που συμμετείχε σε έλεγχο του ΚΕΠΕΚ στο χώρο του ξενοδοχείου, καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας - Πειραιά και Περιχώρων.


ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ