Παρασκευή 27 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Σύμβολο παντοτινό στους νέους αγώνες

Να κάνουν το βήμα προς το ΚΚΕ, κάλεσε γυναίκες και άνδρες η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ, μιλώντας στην εκδήλωση στο Ν. Ηράκλειο

Πλήθος κόσμου, που συμμετείχε μαζικά - παρά τον καύσωνα - σε εκδήλωση την οποία διοργάνωσαν προχτές το βράδυ οι Κομματικές Οργανώσεις Ν. Ηρακλείου του ΚΚΕ, οι ΟΒ της ΚΝΕ, το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ και ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ Β/Δ Αττικής, σε κλίμα αγωνιστικό τίμησε την 63η επέτειο από τη φρικτή δολοφονία της ηρωίδας Ηλέκτρας Αποστόλου, στελέχους του ΚΚΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Συλλόγου Απογόνων, Κική Ντουρουντζή, η οποία σημείωσε πως η ζωή και η δράση της ηρωίδας Ηλέκτρας Αποστόλου αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές. Ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Λυκούρας διάβασε χαιρετιστήρια επιστολή που έστειλε τιμώντας τη μνήμη της Ηλέκτρας ο συναγωνιστής της Δημήτρης Κανελλόπουλος, ο οποίος έχει συγγράψει και το βιβλίο «Στο βηματισμό της Ηλέκτρας», 50 αντίτυπα από το οποίο έχει δωρίσει στο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ.

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε στο φωτεινό σύμβολο της κομμουνίστριας και λαϊκής αγωνίστριας, στην ηρωική γυναικεία φυσιογνωμία του ΚΚΕ, Ηλέκτρα Αποστόλου, στη συγκεκριμένη κομματική δράση της και στο γυναικείο κίνημα, μέσα από την ΟΚΝΕ, την ΕΠΟΝ και την ΚΟΑ του ΚΚΕ. Κι αφού υπενθύμισε το μαρτυρικό θάνατο της ηρωίδας, που τη δολοφόνησαν μέσα στην Ειδική Ασφάλεια οι βασανιστές Λάμπου και Παρθενίου και πέταξαν το άψυχο παραμορφωμένο κορμί της στο δρόμο, η ομιλήτρια τόνισε την περηφάνια των κομμουνιστών και κομμουνιστριών για όσα συμβολίζει η ηρωίδα Ηλέκτρα Αποστόλου και το ΚΚΕ που αναδείχνει τέτοιες ηρωίδες υπηρετώντας τα λαϊκά συμφέροντα.

Μπροστά στις επικείμενες εκλογές, η Αιμιλία Αγκαβανάκη κάλεσε γυναίκες και άνδρες, που καθημερινά μοχθούν για να τα φέρουν βόλτα, να σκεφθούν πολύ σοβαρά το βήμα που θα κάνουν. Να μην παρασυρθούν για άλλη μια φορά από υποσχέσεις και μεγάλα λόγια. Πρέπει να σκεφτούν με την εμπειρία τους από τα προβλήματα που δημιουργεί η εξουσία, η οποία μεγαλώνει τη φτώχεια και την ανασφάλεια και των δύο φύλων. Μια εξουσία με κύριο χαρακτηριστικό όχι την ανδροκρατία, όπως κάποιοι επιχειρηματολογούν δημιουργώντας συγχύσεις, αλλά τη βαθιά ταξική εκμετάλλευση που καταπιέζει διπλά τη γυναίκα.

Αυτήν την εξουσία θέλουμε να ανατρέψουμε με τη δική μας πρόταση εξουσίας. Η πρότασή μας για τη δημιουργία του λαϊκού μετώπου με προοπτική την εργατική - λαϊκή εξουσία είναι πυξίδα και οδηγός στην καθημερινή μας δράση για τα λαϊκά προβλήματα, συμπλήρωσε η ομιλήτρια, για να υπογραμμίσει: Αν λοιπόν αδυνατίσουν σημαντικά σ' αυτήν την εκλογική αναμέτρηση οι πολιτικές δυνάμεις που εναλλάσσονται στην κυβερνητική εξουσία, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας τις αντιλαϊκές πολιτικές, και παράλληλα ενισχυθεί αποφασιστικά η μόνη φιλολαϊκή πολιτική δύναμη, το ΚΚΕ, τότε ανοίγει ο δρόμος για μέτωπα πάλης και συσπειρώσεις, αφού η αυξημένη δύναμη του ΚΚΕ σηματοδοτεί ενίσχυση και δυνάμωμα του λαϊκού κινήματος.

Καταλήγοντας η Αιμ. Αγκαβανάκη σημείωσε πως καλύτερη τιμή στην Ηλέκτρα και σ' όλες τις Ηλέκτρες του τιμημένου ΚΚΕ είναι να φέρουμε όλο και περισσότερους απλούς ανθρώπους κοντά στα ιδανικά και στις αξίες μας. Να τους πείσουμε ότι η διέξοδος, σήμερα, βρίσκεται στον κοινό μας αγώνα για τους στόχους και το όραμα του σοσιαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ