Παρασκευή 27 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑΣ
Φόβοι μήπως διασταυρωθεί με άλλες επιδιώξεις

Τα ζητήματα γύρω απ' την έρευνα κυριάρχησαν στην πολύωρη χτεσινή περιοδεία της Αλέκα Παπαρήγα, στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το θέμα του ερευνητικού πυρηνικού αντιδραστήρα. Στη διάρκεια της ομιλία της στους εργαζόμενους επισήμανε πως «στο θέμα του πυρηνικού αντιδραστήρα έχουμε ένα φόβο, επειδή καθυστερεί και τρία χρόνια δεν έχει λειτουργήσει και καθυστερεί η επαναλειτουργία του, μήπως διασταυρωθεί με άλλες επιδιώξεις και δεν ξέρω πού θα εξελιχθεί».

«Μας απασχολεί επίσης», πρόσθεσε, «να μη θιγεί το καθεστώς εργασίας των εργαζομένων στο χώρο του πυρηνικού αντιδραστήρα, επειδή αυτός, για λόγους άσχετους απ' την ευθύνη των εργαζομένων, δεν έχει ακόμα λειτουργήσει. Πήραμε κάποιες υποσχέσεις ότι δεν πρόκειται να μεταβληθεί το καθεστώς, ότι θα αξιοποιηθούν όλοι, ότι πιθανώς και κάποιες απ' τις μεταθέσεις να ανασταλούν. Θα το παρακολουθήσουμε, εδώ είμαστε». Λίγο πριν η Αλέκα Παπαρήγα είχε συναντηθεί με τους εργαζόμενους του πυρηνικού αντιδραστήρα ενώ ενημερώθηκε για το θέμα και απ' το διευθυντή του Ινστιτούτου Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Δρ. Α. Γιούτσο.

Νωρίτερα, προηγήθηκε μια αναλυτική παρουσίαση στοιχείων για την ιστορία και τις δραστηριότητες του Κέντρου Ερευνών, απ' τον αντιπρόεδρο του ΔΣ, Δρ. Γ. Παπαβασιλείου, αλλά και συζήτηση με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής και το Ινστιτούτο Επιστήμης Υλικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ