Παρασκευή 27 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συνεχίζει την ίδια αντιδασική πολιτική

Να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της αντιδασικής πολιτικής η οποία εφαρμόζεται και από την κυβέρνησή του, συνεχίζοντας ακριβώς το ίδιο ...έργο που άφησε πίσω του το ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε ο Κώστας Καραμανλής, επιβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να υλοποιεί την ίδια καταστροφική πολιτική.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας χτες σε τελετή ορκωμοσίας νέων πυροσβεστών, συνέδεσε τις πυρκαγιές με τις κλιματικές αλλαγές του πλανήτη αποφεύγοντας αυτή τη φορά να μιλήσει για τα «πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα». Ταυτόχρονα, όμως, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να χρυσώσει το χάπι, επαναλαμβάνοντας τις γνωστές διαβεβαιώσεις ότι «όπου ήταν δάσος θα γίνει ξανά δάσος». Επικαλέστηκε προς τούτο «τους γρήγορους ρυθμούς» στις χαρτογραφήσεις των καμένων εκτάσεων και την υλοποίηση αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων.

Απευθυνόμενος στους πυροπαθείς υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει έγκαιρα η καταγραφή των ζημιών και θα δοθούν οι αποζημιώσεις που προβλέπει ο νόμος... Ακόμα, προανήγγειλε «έργα πνοής ώστε να κλείσουμε τις πληγές που άνοιξαν οι πυρκαγιές», δίχως βέβαια να γίνει περισσότερο συγκεκριμένος.

Παχιά λόγια και «μεγάλο ευχαριστώ» επιφύλαξε για τους ίδιους τους πυροσβέστες, αλλά ούτε και αυτή τη φορά είχαν πρακτικό αντίκρισμα... Αυτά για τα οποία δεν άκουσαν τίποτα οι πυροσβέστες ήταν ότι το Πυροσβεστικό Σώμα έχει 3.740 οργανικά κενά, ότι οι ελλείψεις έχουν ως αποτέλεσμα οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής να μένουν στη φωτιά 15 - 20 ώρες, ότι η υπηρεσία «χρωστά» τα τελευταία τέσσερα χρόνια 40.000 μέρες κανονικών αδειών και 100.000 αδιάθετα ρεπό στο προσωπικό της, ότι σε πολλές υπηρεσίες και κλιμάκια συμβαίνει υπέρβαση του χρόνου εργασίας των πυροσβεστών με περικοπές ή τεμαχισμό των ημερήσιων αναπαύσεων και των αδειών.

Συνδρομή με πυροσβεστικά μέσα από Ρωσία

Παράλληλα, ο Κ. Καραμανλής είχε τηλεφωνική επικοινωνία, χτες, με τον Βλ. Πούτιν και ζήτησε συνδρομή σε εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Ο Ρώσος Πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα αποστείλει «επιχειρησιακά διαθέσιμα πυροσβεστικά εναέρια μέσα», δίχως όμως να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το πόσα αεροπλάνα και πότε θα φτάσουν στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι ακόμα δεν έχουν φτάσει στη χώρα μας τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης που είχε υποσχεθεί η Α. Μέρκελ κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα.

Αίσθηση προκάλεσε, τέλος, η δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών Απ. Ανδρεουλάκου, ο οποίος περίπου δικαιολόγησε την ύπαρξη θυμάτων ως παράπλευρες απώλειες του πολέμου κατά των πυρκαγιών. «Εχουμε να κάνουμε κυριολεκτικά με έναν πόλεμο και ο πόλεμος έχει και θύματα. Υπάρχει πόλεμος χωρίς θύματα;», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΛΦΑ.

Επανέλαβε το αίτημα

Το αίτημά του για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανέλαβε χτες ο Γ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Αχαΐας και μίλησε για «εθνική δοκιμασία και τραγωδία που περνά η χώρα». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος περιόδευσε στους Δήμους Αιγίου και Διακοφτού, δήλωσε ότι επιμένει «να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, για μια πανστρατιά, για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο αυτό ζήτημα». Ασκησε κριτική στην κυβέρνηση για «έλλειψη συντονισμού, έλλειψη πρόληψης, έλλειψη σωστής οργάνωσης και αξιοκρατικής στελέχωσης του Πυροσβεστικού Σώματος» και μίλησε για «μια κυβέρνηση απούσα και έναν πρωθυπουργό θεατή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ