Παρασκευή 27 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΠΓΔΜ
Απλοποιημένα... προβλήματα

Η αστυνομική ταυτότητα αρκεί για όποιον Ελληνα επιθυμεί να επισκεφτεί την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας

«Λύση έκτακτης ανάγκης» και όχι κίνηση καλής θέλησης θεωρεί η Αθήνα την απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να απλοποιήσει τη διαδικασία για όσους Ελληνες επιθυμούν να επισκέπτονται τη χώρα.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με την οποία «ως κίνηση καλής θέλησης» επιτρέπεται οι Ελληνες πολίτες να επισκέπτονται τη χώρα μόνο με την ταυτότητά τους, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε:

«Αυτό για το οποίο έχουμε επισήμως ενημερωθεί είναι ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων εξετάζει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης. Διαπιστώνουμε ότι η κίνηση αυτή έρχεται να αντιμετωπίσει πιεστικά παράπονα και αιτήματα των σκοπιανών επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου προς την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, να προβεί σε λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της δραματικής μείωσης - τάξεως του 40% και πλέον - της μεταβάσεως Ελλήνων τουριστών στη γειτονική χώρα.

Κατόπιν αυτών, το εάν πρόκειται για "κίνηση καλής θελήσεως" ή προσφυγή σε λύση ανάγκης, δε θα είμαι εγώ που θα το κρίνω».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ