Παρασκευή 27 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
Το ΑΚΕΛ έχει υποψήφιο

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές, Δημήτρης Χριστόφιας, χαρακτήρισε δικαιολογημένη την αντίδραση του κόμματος στο γεγονός ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απευθύνθηκε ειδικά στους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ κατά την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του.

Το ΑΚΕΛ, είπε ο Δ. Χριστόφιας, έχει υποψήφιο, με τον οποίο οι οπαδοί του έδωσαν αγώνες για την Κύπρο. Είναι φυσικό, πρόσθεσε, να αντιδράσουν, όταν ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, που στηρίχτηκε από το ΑΚΕΛ, επιμένει να απευθύνεται στους ψηφοφόρους του. Ο κ. Χριστόφιας διατύπωσε την εκτίμηση ότι στην πραγματικότητα ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος «χρωστά στους ανθρώπους του ΑΚΕΛ, και όχι οι άνθρωποι του ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο».

Με Παπαδόπουλο το ΕΥΡΩΚΟ

Το Κεντρικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΥΡΩΚΟ) επικύρωσε με συντριπτική πλειοψηφία, την πρόταση του Πολιτικού Γραφείου για υποστήριξη της υποψηφιότητας Προέδρου Παπαδόπουλου στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Φλεβάρη. Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν 169 μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου, δύο τάχθηκαν εναντίον και ένα μέλος τήρησε αποχή.

Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, δήλωσε ότι το κόμμα του έχει επιλέξει τον υποψήφιο, «που θα διασφαλίσει ότι ο τόπος θα πάει μπροστά και όχι πίσω».

Στις βουλευτικές εκλογές του 2006, το ΕΥΡΩΚΟ εξασφάλισε 5,75% και τρεις έδρες στην Κυπριακή Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ