Παρασκευή 27 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μύθος...

Γρηγοριάδης Κώστας

Μια άλλη πραγματικότητα προσπαθεί να διαμορφώσει ο Π. Κουκουλόπουλος, δήμαρχος Κοζάνης και πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, σε πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα το «Βήμα». Στις 6 Ιούλη έγραφε: «Το 1997 η ΚΕΔΚΕ, με πρόεδρο τον κ. Αβραμόπουλο, πήρε μια γενναία απόφαση. Δέχτηκε την περικοπή 30 εκατ. ευρώ ετησίως στους πόρους της Αυτοδιοίκησης ως συμβολή στην προσπάθεια της χώρας για την ΟΝΕ».

Πρόσθετε, δε, πως «αυτή η κίνηση διαστρεβλώθηκε απ' την κυβέρνηση και έτσι την περίοδο 1997-2002 παρακρατήθηκαν 1,7 δισ. ευρώ από τους θεσμοθετημένους της Αυτοδιοίκησης. Η πρακτική αυτή δημιούργησε οξύτατα προβλήματα σε όλους τους δήμους, ανεξαιρέτως». Υποστηρίζει μάλιστα πως «το 2003, και έπειτα από κινητοποιήσεις της ΚΕΔΚΕ, αποδόθηκαν και πάλι όλοι οι θεσμοθετημένοι πόροι στην Αυτοδιοίκηση, με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη».

Πριν δούμε ποια είναι η αλήθεια να σημειώσουμε πως είναι φυσικό να θεωρεί «γενναία απόφαση» τη θυσία πόρων της ΤΑ στο βωμό της ΟΝΕ. Είναι φυσικό αφού τη θέση αυτή στήριξαν μαζί οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ σε συνέδριο της ΚΕΔΚΕ. Οι μόνοι που αντέδρασαν ήταν οι αιρετοί που στηρίχτηκαν από το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ