Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Ιούλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9836

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να αποφασίσουν οι λαοί για την «ευρωσυνθήκη» και να την καταδικάσουν

Το ΚΚΕ λέει ΟΧΙ σε κάθε είδους «ευρωσύνταγμα» και κάθε είδους «ευρωπαϊκή συνθήκη». Καταγγέλλει στο λαό την απόφαση της Κομισιόν να φέρει το καταδικασμένο με λαϊκά δημοψηφίσματα «ευρωσύνταγμα» ως «ευρωσυνθήκη», πίσω από τις πλάτες των λαών. Στην κοινή τους έκκληση τα 21 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα ζητούν να δοθεί στη δημοσιότητα η «ευρωσυνθήκη», να γίνει δημοψήφισμα παντού και καλούν τους λαούς να την καταδικάσουν.


ΣΕΛ.  3,   5 (Αποψη)

ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ με εμπρηστή τη διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική

Ενας ακόμη τραγικός θάνατος χτες από πυρκαγιά ανεβάζει σε οκτώ τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους

ICON

Μετά τον τραγικό, από τις πυρκαγιές, θάνατο τριών συμβασιούχων πυροσβεστών στην Κρήτη, δύο πιλότων «Καναντέρ» στην Εύβοια και δύο νέων στην Αγιά Λάρισας, χτες βρήκε το θάνατο ένας 80χρονος αγρότης από τη Μαμουσιά Αιγίου. Οι πυρκαγιές συνέχισαν να καίνε χιλιάδες στρέμματα δασών και καλλιεργειών ενώ έκαψαν και σπίτια σε χωριά που εκκενώθηκαν στην Αιγιάλεια και στην Κεφαλονιά. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι Αιγίου, Καλαβρύτων, Συμπολιτείας, Διακοφτού και η Κοινότητα Λεοντίου του Νομού Αχαΐας και ο Δήμος Ελειού Πρόννων στην Κεφαλονιά. Στο Γράμμο η φωτιά που ξέσπασε πριν από πέντε μέρες και έκαψε ήδη 10.000 στρέμματα δάσους απείλησε χτες τα χωριά Κοτύλη και Κυψέλη, ενώ μεγάλη πυρκαγιά μαινόταν σε χωριά του Νομού Κιλκίς από τη φωτιά που πέρασε από την ΠΓΔΜ στην Ελλάδα, αλλά και σε δασικές εκτάσεις στην Κοζάνη.

ICON


ΣΕΛ.  6  -  7

Eurokinissi

ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Η κυβέρνηση δίνει στο κεφάλαιο όσα δεν πρόλαβε το ΠΑΣΟΚ

Νέες αποφάσεις, με τις οποίες παραχωρούνται στη ληστρική εκμετάλλευση του μεγάλου κεφαλαίου τουριστικές υποδομές του Δημοσίου, πήρε χτες η κυβέρνηση. Ξενοδοχεία, καζίνο, τουριστικά περίπτερα, παραδοσιακοί ξενώνες, ιαματικές πηγές και μαρίνες δίνονται στην κερδοσκοπία με συνοπτικές διαδικασίες. Την ίδια ώρα οι λαϊκές οικογένειες αδυνατούν να κάνουν διακοπές.


ΣΕΛ.  9


Εκδήλωση προς τιμήν της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου

Σήμερα, στις 7.30 μ.μ., στην πύλη του εργοστασίου της ΕΤΜΑ, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση προς τιμήν της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, που διοργανώνεται από την ΟΕΚΙΔΕ, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας Αθήνας και το Σύλλογο Φοιτητών Παντείου.


ΣΕΛ.  10
ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Τεράστια τα προβλήματα

Ο «Ρ» επισκέφτηκε τη Σαλαμίνα και μίλησε με εργαζόμενους και εκπροσώπους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τα τεράστια προβλήματα του νησιού.


ΣΕΛ.  13
ΝΕΑ ΚΑΠ
Αδιέξοδη για τους φτωχούς αγρότες

Σε συγκέντρωση στις Αρχάνες Κρήτης παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για τις αρνητικές συνέπειες της νέας ΚΑΠ, που αφορούν όλα τα λαϊκά στρώματα της υπαίθρου.


ΣΕΛ.  11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Στους εργαζόμενους τα βάρη

Οι συνολικές εισφορές των εργαζομένων προς τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα φτάσουν φέτος σε ποσό που αντιστοιχεί στο 31,65% των συνολικών εσόδων των Ταμείων.


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ