Παρασκευή 27 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ανεργίας...

ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ποσοστού ανεργίας κόμπαζε πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει, λοιπόν, ο ΟΑΕΔ, παρά να την ...επιβεβαιώσει. Ετσι, μας ανακοίνωσε ότι από 400 χιλιάδες ανέργους που είχε καταγράψει ξαφνικά έγιναν 320 χιλιάδες.

Ετσι όπως πάνε, δε θα μας κάνει καμία εντύπωση, αν μηδενιστεί εντελώς το νούμερο, δηλαδή δεν υπάρχει (ξαφνικά και μέσω θαύματος) ούτε ένας Ελληνας που να ψάχνει για δουλιά.

Φυσικά, ένα τέτοιο στοιχείο δε θα είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα, όμως ούτε κι αυτά που δημοσιοποιούνται έχουν.

Αλλωστε, τα στοιχεία των οργανισμών, ως γνωστόν, δε χρησιμεύουν στο να καταδεικνύουν τι συμβαίνει, αλλά στο να αποδεικνύουν ότι η εκάστοτε κυβερνητική πολιτική είναι επιτυχημένη.

ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ η επιλογή του χρόνου από τον υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, για να κάνει μια δήλωση, σύμφωνα με την οποία είναι «απόλυτα ικανοποιημένος» από τις υπηρεσίες και την εξυπηρέτηση που παρέχουν στο επιβατικό κοινό τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τέτοιες δηλώσεις δεν κάνουν ούτε την καλύτερη μέρα της άνοιξης. Πόσο, δε, μάλλον τον Ιούλη, με τη θερμοκρασία στην Αθήνα να κυμαίνεται μεταξύ 45 και 50 βαθμών Κελσίου.

Αν δεν το ξέρει ο υπουργός, να του θυμίσουμε ότι είναι μια πολύ κακή συγκυρία για κάποιον που αναγκάζεται να περιμένει στη στάση τουλάχιστον μισή ώρα και στη συνέχεια να στοιβάζεται σε ασφυκτικά γεμάτα λεωφορεία και τρόλεϊ.


Γρηγοριάδης Κώστας

Ας μην κάνει το λάθος να πάει να πει τέτοια πράγματα στους επιβάτες (ιδίως το μεσημέρι), γιατί θα γίνουν ...πολύ ζόρικα τα πράγματα, φοβόμαστε.

Παρεμπιπτόντως, θαυμάσιος ο κλιματισμός του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. Τόσο αθόρυβος, που είναι σαν να μην υπάρχει. Ακριβώς γιατί ...δεν υπάρχει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ