Παρασκευή 27 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΡΗΧΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ... «Σε ολοκαύτωμα εξελίσσεται το ντόμινο των πυρκαγιών. Χθες δυο ακόμη ανθρώπινες ζωές χάθηκαν, εκατοντάδες άλλες κινδύνευσαν, χωριά ολόκληρα παραδόθηκαν στις φλόγες, αφού επαναλήφθηκαν τα ίδια τραγικά λάθη: φωτιές που επισήμως προχθές ανακοινώθηκε ότι είχαν τεθεί υπό έλεγχο αναζωπυρώθηκαν και μαίνονται ανεξέλεγκτες» (Από το βασικό θέμα των ΝΕΩΝ).

ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΙ... «Αιχμάλωτη σε μια πρωτοφανή λαίλαπα η Ελλάδα, ζει μια συμφορά χωρίς τέλος. Απ' άκρου εις άκρον οι πυρκαγιές κατατρώγουν τα δάση, προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην πανίδα - που ελάχιστα καταγράφεται στις απώλειες -, καταστρέφουν ή απειλούν χωριά, ανθρώπους και τις περιουσίες τους. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης αγωνίζονται από ξηράς και αέρος, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύεται πόσο ανοργάνωτες είναι, πόσο ανίσχυρες να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα» (Από το πρωτοσέλιδο θέμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ... «Μετά και τις νέες εκτεταμένες καταστροφές, το κλίμα στην κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα βαρύ, ενώ πολλά ερωτήματα προκαλεί η ηχηρή σιωπή των αρμοδίων για τη διαχείριση της περιβαλλοντικής κρίσης που βιώνει η χώρα, με τα πυρά των περισσότερων κυβερνητικών βουλευτών να στρέφονται κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα» (Από το βασικό θέμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ... «Ο μαΐστρος που φύσηξε από προχθές στην Κεφαλονιά, αντί για ανάσα δροσιάς, ήταν τελικά η κατάρα για την περιοχή Πρόννων - Σκάλας. Η φωτιά που για δεύτερη φορά σε τρεις ημέρες έβαλε το χέρι του εμπρηστή, βρήκε σύμμαχο τον αέρα και μετέτρεψε σε κρανίου τόπο τη νοτιοανατολική Κεφαλονιά. Να βλέπεις να καταστρέφεται το βιος σου, το σπίτι σου να παραδίδεται στις φλόγες, οι ελιές που με αγάπη φύτεψες, το αμπέλι που θα σου έδινε φέτος τη ρομπόλα σου, τα πουλιά αλαλιασμένα να προσπαθούν να ξεφύγουν, η μυρωδιά των καμένων λαγών και άλλων ζωντανών να σε πνίγει, μαζί με τους καπνούς, το μεγάλο πουρνάρι, που οι παλιοί το θυμούνται να στέκει έτσι από όταν ήταν παιδιά, να λαμπαδιάζει» (Ν. Μελέτης - ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ