Παρασκευή 27 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η φαιδρότητα έχει και όρια...

Οι αναλήθειες και τα ψέματα φαίνεται πως είναι συστατικό στοιχείο των εκπροσώπων του δικομματισμού, όταν θέλουν να χτυπήσουν το ΚΚΕ. Ετσι και χτες, σε πρωινή ειδησεογραφική τηλεοπτική εκπομπή, η γνωστή πολιτευτής - τηλεοπτική σταρ με γνωστό βίο και πολιτεία - με τη ΝΔ Νατάσα Ράγιου, ισχυρίστηκε πως το γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη σε πυροσβεστικά μέσα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών οφείλεται στο ότι το ΚΚΕ καταψήφισε πρόταση στην αρμόδια διακομματική επιτροπή για αγορά πυροσβεστικών μέσων! Επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, πρέπει να σημειώσουμε:

  • Ολες οι αποφάσεις, που αφορούν στην προμήθεια πυροσβεστικών μέσων και πάρθηκαν στη διακομματική επιτροπή, είναι ομόφωνες.
  • Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, πρόεδρος της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής.
  • Η μόνη περίπτωση αρνητικής ψήφου (σ.σ. κι αυτή ομόφωνα απ' τα κοινοβουλευτικά κόμματα), είναι για την προμήθεια, ενός πολύ μικρού μέρους πυροσβεστικών παντός εδάφους, όπου όμως, υπήρχε μία και μοναδική προσφορά από την εταιρεία «Μερσεντές», η οποία όμως υπερέβαινε πάνω από το 50% την προϋπολογισθείσα δαπάνη - δηλαδή ήταν εξωφρενικά ακριβή.
  • Οι περισσότερες από τις προμήθειες εξελίσσονται και το γεγονός ότι δεν προχωρούν σε ικανοποιητικούς ρυθμούς, οφείλεται στις γνωστές γραφειοκρατικές διαδικασίες, που σε καμιά περίπτωση δεν αφορούν την επιτροπή προμηθειών (ΣτΕ κ.λπ.).

Πέραν των παραπάνω, βέβαια, αξίζει να πούμε ότι η συγκεκριμένη κυρία, είναι και παντελώς άσχετη, αφού ακόμη και αν εγκριθεί φέτος η παραλαβή πυροσβεστικών, αυτά θα έρθουν τον... επόμενο χρόνο. Και εκτός των άλλων, θα έπρεπε να είχε υπόψη της ότι, αν η κυβέρνηση ήθελε να αγοράσει πυροσβεστικά, θα τα αγόραζε...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ