Πέμπτη 14 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ
Να σταματήσουν οι εργασίες στο κτήμα ΘΩΝ

Να αναστείλει την έκδοση οικοδομικής άδειας που δόθηκε στον εργολάβο Μπ. Βωβό και τη διακοπή εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στο κτήμα Θων στους Αμπελόκηπους, ζητά από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη,με επιστολή του, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών (ΣΑΔΑΣ). Ο ΣΑΔΑΣ ζητάει ακόμα να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη έκταση των 8 στρεμμάτων, ως χώρος κοινόχρηστος και να προχωρήσει η τροποποίηση του σχεδίου πόλης.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι οικοδομικές εργασίες στο κτήμα Θων, που βρίσκεται μεταξύ των Λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας και των οδών Αιτωλίας, Θεοφάνους και Εσλιν, για την ανέγερση κτιρίου, γραφείων, καταστημάτων συνολικής επιφάνειας πάνω από 15.000 τ.μ. Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων επισημαίνει τον κίνδυνο τσιμεντοποίησης για το υπόλοιπο τμήμα του Θων, στο οποίο βρίσκεται και ο ναός του Αγίου Νικολάου, ο οποίος έχει κηρυχτεί ως διατηρητέο μνημείο και έργο τέχνης.

Τέλος, ο ΣΑΔΑΣ απαιτεί την παρέμβαση του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, της Νομαρχίας και του Δήμου Αθηναίων και τη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών, προκειμένου να εξυπηρετήσει ο συγκεκριμένος χώρος τους κατοίκους της περιοχής. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αθηναίων εξακολουθεί να αδρανεί, παρά τις πιέσεις της "Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων Αμπελοκήπων", που έχει ζητήσει εδώ και ένα μήνα περίπου να ανακληθεί ως "κακώς εκδοθείσα" η οικοδομική άδεια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ