Πέμπτη 14 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • Στην Αιτωλοακαρνανία,από τα 30 γυμνάσια, λύκεια του νομού τα δέκα βρίσκονται υπό κατάληψη. Την Παρασκευή 15 Γενάρη στις 11.30 το πρωί με απόφαση της ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.
  • Στα Γιάννενα,από τα 22 σχολεία του νομού τα 11 βρίσκονται υπό κατάληψη, στα οποία όμως συμμετέχει το 95% των μαθητών του νομού, καθώς τα πιο πολλά βρίσκονται στην πόλη των Ιωαννίνων. Να σημειωθεί ότι η παρουσία της αστυνομίας έξω και γύρω από τα σχολεία που βρίσκονται μέσα στην πόλη είναι καθημερινή. Οι μαθητές όμως δεν πτοούνται από τέτοιες κινήσεις και χτες το πρωί προχώρησαν σε κλείσιμο της Εθνικής οδού Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων στον κόμβο του Μαρινόπουλου.
  • Δυναμικά συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους οι μαθητές της Κέρκυρας.Από τα 36 γυμνάσια και λύκεια του νησιού τα 22 βρίσκονται υπό κατάληψη, ενώ πολλά προγραμματίζουν γενικές συνελεύσεις. Χτες το πρωί το 6ο Γυμνάσιο Κέρκυρας ανακατέλαβαν γονείς, προκειμένου να σταματήσει η κατάληψη. Εντονη πίεση ασκείται από τους γονείς των παιδιών στο 7ο Γυμνάσιο προς τους καθηγητές για να κάνουν μάθημα στα παιδιά που δε συμμετέχουν στην κατάληψη σε παραπλήσιο δημοτικό μετά τις 3 το μεσημέρι!

Ωστόσο χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου των μαθητών και αποφάσισαν την Παρασκευή 15 Γενάρη οι μαθητές να πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί πορεία από τα σχολεία προς το κέντρο της πόλης. Και την Τρίτη στις 11 π.μ. θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη νομαρχία και θα κόψουν συμβολικά την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Οι φορείς που συνδιοργανώνουν μαζί με τους μαθητές τις κινητοποιήσεις είναι η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών του νησιού, η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων και το Εργατικό Κέντρο.

  • Στη Λευκάδα,από τα επτά Λύκεια τα έξι τελούν υπό κατάληψη και από τα τέσσερα γυμνάσια το ένα βρίσκεται υπό κατάληψη. Παρ' όλα αυτά δεν έλειψαν τα κρούσματα τραμπουκισμού και αστυνομοκρατίας, αφού προχτές το βράδυ δύο μαθητές, με τη συνοδεία ασφαλιτών πήγαν στο τμήμα όπου και υποβλήθηκαν σε υποτυπώδη ανάκριση για το πώς ξεκίνησε η κατάληψη στο σχολείο τους. Την Παρασκευή το πρωί μαθητές της Λευκάδας θα πραγματοποιήσουν πορεία από τον Αγ. Μηνά προς τη νομαρχία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ