Πέμπτη 14 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΗΤΗ
Δυναμική συνέχεια

Με αποφασιστικότητα συνεχίζουν τον αγώνα οι μαθητές της Κρήτης και κάθε μέρα νέα σχολεία προστίθενται στο χορό των κινητοποιήσεων. Υπό κατάληψη βρίσκονται 12 Γυμνάσια και Λύκεια στο Ηράκλειο, παρά το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργεί καθημερινά ο μηχανισμός που δρα με το μανδύα των "αγανακτισμένων γονιών". Χτες το πρωί μπήκαν με φασιστικό τρόπο στο κτίριο του 8ου Ενιαίου Λυκείου και στο σχολικό συγκρότημα της οδού Κονδυλάκη, στο Ηράκλειο, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση. Οι μαθητές στη συνέχεια οργάνωσαν συμβολικό αποκλεισμό της Λ. Κνωσού και προειδοποίησαν ότι θα σκληρύνουν τη στάση τους, αν συνεχιστούν οι καθοδηγούμενες προκλητικές ενέργειες κάποιων που επιμένουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.

  • Στα Χανιά από τα 20 Λύκεια του νομού υπό κατάληψη βρίσκονται τα 15, καθώς και δύο γυμνάσια, ενώ τα επεισόδια περιορίζονται σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Την Παρασκευή το πρωί, οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν πορεία από το κέντρο των Χανίων προς τη νομαρχία.
  • Στην πόλη του Ρεθύμνου όλα τα λύκεια βρίσκονται υπό κατάληψη, ενώ οι μαθητές των περισσότερων γυμνασίων έκαναν αποχή. Την Παρασκευή το πρωί, όπως σε όλη τη χώρα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία προς τη νομαρχία. Προχτές οι μαθητές έκλεισαν για μία ώρα τον κεντρικό δρόμο της πόλης του Ρεθύμνου.

Τις μεθόδους τρομοκρατίας, εκφοβισμού και παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση, μπροστά στην απειλή που δέχεται η εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου και τον κίνδυνο ανατροπής της πολιτικής της, κατήγγειλαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χτες, οι εκπρόσωποι του ΝΣ Ηρακλείου της ΚΝΕ.

Ο γραμματέας του ΝΣ Ηρακλείου κάλεσε τους γονείς και όλους τους μαζικούς φορείς να σταθούν στο πλευρό των μαθητών και κατήγγειλε ότι στο απέναντι στρατόπεδο δεν είναι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και κάποιοι άλλοι όπως ο νομάρχης, ο οποίος προσπαθεί να εκτονώσει τα πράγματα και να συμβιβάσει τους μαθητές, το δήμαρχο και άλλους τοπικούς παράγοντες "οι οποίοι για μας θα έπρεπε να είναι με το μέρος των μαθητών και όχι με την κυβέρνηση. Θεωρούμε επίσης πως η ΕΛΜΕ συμπράττει στο εγχείρημα της κυβέρνησης, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει σαφή θέση στο σοβαρό αυτό ζήτημα, το οποίο, βέβαια, την αφορά άμεσα. Εμείς πιστεύουμε πως ο αγώνας των μαθητών θα πρέπει να συνεχιστεί, αλλά και να ενισχυθεί. Γι' αυτό λοιπόν καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένο και προβληματισμένο άνθρωπο να συστρατευθεί με τους μαθητές και να αγωνιστεί μαζί τους γιατί η παιδεία είναι θέμα που αφορά όλους μας και είναι θεμέλιο της χώρας μας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ